מעבר לאתר המותאם



    ניחוחות השבת: המתכונים שהוצגו בתכנית

    מירי זורגר No Comments on ניחוחות השבת: המתכונים שהוצגו בתכנית

    המתכונים של השפית מירי זורגר כפי שהוגשו בתוכנית 'ניחוחות שבת' | יום חמישי כ"ה אלול ה'תשפ"א | כל המתכונים שיעשו לכם את השבת

    ניחוחות שבת
    14:17
    23.09.21
    ישראל נח חסידים No Comments on ברוב עם: שמחת בית השואבה בישיבת מיר-ברכפלד

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות מוקלטות

    גם בפייסבוק

    היום ברדיו

    [daily-schedule schedule=1]

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    להלן המתכונים שהצגתי היום בתכנית ניחוחות שבת:

    גפילטע פיש בהגשה מיוחדת
    מצרכים
    500 גר' פילה קרפיון ללא עצמות ההידרה והעור
    2 בצלים
    2 גזרים
    1 כפית מלח
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
    3 כפות סוכר
    קמצוץ צילי טחון
    2 ביצים
    1 כוס קמח מצה

    לקישוט
    מקלות גזר
    לציר הבישול
    3 ראשים חתוכים ל 2
    עצמות מהדגים
    2 בצלים פרוסים
    4 גזרים פרוסים
    5 כפות סוכר
    1 כפית מלח
    1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
    2 פלפל שאטה קטנים
    2 ליטר מים

    אופן ההכנה
    טוחנים את פילה הדג פעמים מוסיפים לטחינה את הבצלים והגזר
    מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב
    פורסים נייר כסף ומעל מסדרים חופף ניילון נצמד
    שמים את מסת הדגים במרכז מסדרים מקלות גזר ומגלגלים לרול בקוטר 4 ס"מ
    מכינים כך את כל המסה
    הכנת הציר
    בסיר שמים את כל המצרכים מבשלים שעתים טועמים ומתקנים תיבול
    בציר הדגים מבשלים כשעה את הרולים
    מצננים ומקלפים את העטיפה
    מקררים לילה פורסים ומגישים

    סלמון גרבלקס-סלמון כבוש
    מצרכים
    1 נתח פילה סלמון במשקל 1200 ללא עצמות
    400 גר' סוכר
    800 גר' מלח ים אטלנטי
    זסט מ 2 לימונים+מיץ
    זסט מ 2 תפוזים+מיץ
    2 כפיות פלפל שחור גרוס טרי
    3-4 סלקים קלופים חתוכים לגוליאן
    2 צרורות של שמיר קצוץ

    להגשה
    איולי פסטו
    אופן ההכנה
    מנקים ומישרים את הפילה
    מערבבים את כל המצרכים
    מניחים בתבנית עמוקה את הסלמון ועוטפים לחלוטין עם תערובת המלח והסלק ועוטפים בניילון נצמד
    מניחים משקולת על גבי הדג כדי להטמיע טעמים ומניחים במקרר ל 48 שיות
    מסירים את הכיסוי של הסלק והמלח ושוטפים היטב
    מנגבים ומיבשים היטב
    מניחים במקרר 24 שעות נוספות
    פורסים דק ומגישים

    פילה סלמון ממולא באספרגוס ברוטב טריאקי
    מצרכים
    4 מנות סלמון ברוחב 7 ס"מ
    למלית
    36 גבעולי אספרגוס
    2 גזרים חתוכים לגוליאן
    3 כפות שמן לטיגון קל
    1/2 כוס רוטב טריאקי
    מלח גס
    פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה
    את הפילטים של הדג לפרוס דק לדפים ברוחב 7 סמ
    את האספרגוס יש לחלוט כ 3 ד' במים רותחים מומלחים
    לעצור בישול במי קרח
    למלא את פרוסות הדג באספרגוס ומעט גזר גוליאן לגלגל ולסגור עם קיסם
    להכין כך את כל הדגים
    לחמם מעט שמן במחבת ולטגן את הדגים עד להשחמה קלה
    לאחר שסיימנו לטגן את כל המנות יש להוציא את הקיסמים שסגרו את הדגים
    להוסיף אל המחבת את הרוטב טיראקי להביא לרתיחה להוסיף את המנות של הדג ולגלגל אותם תוך כדי בישול עד לרתיחה נוספת
    להגיש חתוך באמצע

    עוגת שוקולד חמה
    מצרכים
    200 גר' שוקולד מריר
    200 גר מחמאה
    200 גר' סוכר
    4 ביצים
    4 חלמונים
    90 גר' קמח
    1/4 כפית מלח

    אופן ההכנה
    ממיסים שוקולד ומחמאה לקרם חלק
    טורפים ביצים וחלמונים עם הסוכר מאחדים עם השוקולד
    מוסיפים יבשים ומערבבים עד שנטמע
    מעבירים לשק זילוף ומזלפים לקוקטיים אישיים
    ממלאים כמעט עד הסוף
    אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 20 ד'
    העוגות מוכנות כשהן יבשות מסביב ורכות במרכז
    הופכים על צלחת ומגישים עם גלידה וניל

    אצבעות תפוחים
    מצרכים
    למלית התפוחים
    10 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות
    1/2 כוס סוכר חום
    מעט וניל או מעט קינמון
    2 כוסות פקאן קצוץ
    לבצק
    4 כוסות קמח
    1 כוס מים רותחים
    3/4 כוס שמן
    1 כפית מלח
    1 כפית סוכר

    לציפוי
    ביצה מקושקשת
    אבקת סוכר

    אופן ההכנה
    הכנת המלית
    חממי שמן במחבת העבירי את התפוחים וטגני עד להשחמה קלה
    הוסיפי את הסוכר וטגני תוך כדי עירבוב
    המשיכי לטגן עד שהנוזלים מתאדים להסיר מהאש ולהוסיף וניל ואגוזים ולקרר
    להכין בצק ולחלק ל 2 לרדד למלא ולגלגל ולרולדות
    להניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה ולסמן מנות
    להבריש בביצה ולפזר אבקת סוכר
    לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 עד להשחמה

    חזה עוף ממולא
    מצרכים
    6 חזות עוף פרוס דק
    למלית
    1/2 כוס פיסטוק
    1 כוס פטריות טריות חתוכות דק
    1 בצל קצוץ
    2 כוס ות שקדי מרק
    1 כוס פירורית
    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    לציפוי
    1 כוס קמח תופח
    2 ביצים מקושקשות עם מלח
    1 כוס פירורית
    2 כוסות שקדי מרק
    2 שקיות של 30 גר' של חטיף תפוציפס

    אופן ההכנה
    מטגנים בצל עד להשחמה מוסיפים פטריות ומטגנים עד להשחמה של הפטריות מתבלים ומצננים לטמפרטורת החדר
    מעבירים את שאר מצרכי המילוי למעבד מזון וטוחנים דק
    מוסיפים את הפטריות עם הנוזלים ומערבבים למסה סמיכה
    ממלאים כל שניצל בכף מהמלית ומגלגלים סוגרים עם קיסם ומניחים בצד
    מכינים כך את כולם
    מכינים את ציפוי השניצל
    במעבד מזון טוחנים פירורית שקדי מרק ותפוציפס למסת פירורים
    טובלים כל שניצל בקמח וא"כ בביצה.ובסוף בפירורי לחם ושקדי מרק ומטגנים ללא הקיסם ע ד להשחמה

    פרגיות במלית פטה עוף ועלי סלק
    מצרכים
    6 פרגית-כרעיים ללא עצמות
    למלית
    6 עלי סלק חלוטים
    לפטה עוף
    300 גר חזה עוף
    2 שיני שום כתושות
    3 כפות פטרוזליה קצוצה
    2 כפות מיונז
    חלבון מ 2 ביצים
    1/2 כפית מלח
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
    מרינדת אפיה
    2 שיני שום כתושות
    1 כף פפריקה מתוקה
    1/2 כפית מלח
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
    1/3 כוס שמן
    1/3 כוס מים

    אופן ההכנה
    הכנת המלית
    במעבד מזון עבדי את מלית הפטה כ 5 ד'
    טעמי ותקני תיבול
    הרכבת המנה
    שטחי את הפרגית על משטח העבודה כשהעור כלפי מטה
    הניחי עלה סלק ומעל את המלית גלגלי הניחי בתבנית
    הכיני כך את כל הפרגיות
    הכנת המרינדה
    ערבבי את המצרכים וצפי בהם את העוף
    אפי בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ואפי כשעה מכוסה
    הסירי את הכיסוי ואפי עוד כ חצי שעה עד להשחמה קלה
    קררי ופרסי לפרוסות
    הגישי קר

    לבריאות!



    0 תגובות