ניחוחות השבת: מתכוני אסדו וגולש שהוצגו בתכנית

    ארי טננבוים No Comments on ניחוחות השבת: מתכוני אסדו וגולש שהוצגו בתכנית

    המתכונים של השפית מירי זורגר כפי שהוגשו בתוכנית 'ניחוחות שבת' | יום חמישי י"א אלול ה'תשפ"א | כל המתכוני הבשר שיעשו לכם את השבת

    ניחוחות שבת
    12:46
    19.04.24
    אבי יעקב No Comments on הלכה למעשה: מרן הגאב"ד הגר"מ גרוס בדרשת שבת הגדול | צפו

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    להלן המתכונים שהוצגו בתכנית ניחוחות שבת על ידי השפית מירי זורגר:

    אוסובוקו בירקות שורש:
    מצרכים:
    6 מנות של אוסובוקו
    1/2 שורש סלרי חתוך לקוביות
    5-6 גבעולי סלרי קצוצים
    3מ כפות פטרוזיליה קצוצה
    3 גזרים חתוכים לקוביות
    1 קולרבי חתוכים לקוביות
    מלח פלפל שחור גרוס טרי
    500 מ"ל ציר עוף
    3-4 עלי דפנה.

    אופן ההכנה:
    את מנות האוסובוקו תבלי במלח פלפל וטגני בשמן חם משני הצדדים בסיר בו תבשלי את התבשיל
    הוציאי את מנות האוסובוקו לאחר שטוגנו לכלי אחר
    הוסיפי אל הסיר את הירקותצ הקצוצים וטגני עד להשחמה קלה
    הניחי את מנות האוסובוקו על הירקות
    הוסיפי את הציר אל ירקות השורש\ הוסיפי יין הביאי לרתיחה
    בשלי כשלוש שעות או עד לצמצום הנוזלים
    טעמי ותקני תיבול
    הגישי עם פירה

    כתף בקר ברוטב פטריות
    מצרכים:
    1 נתח כתף במשקל של עד 2 ק"ג בטמפרטורת החדר
    3 בצלים קצוצים
    1 סלסילת פטריות שמפניות
    1 סלסילה פטריות פורטבלו
    2 שיני שום כתושות
    5 גבעולים של בצל ירוק קצוצים
    3 גבעולי סלרי קצוצים
    1 כפית מלח
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
    1 כוס יין לבן
    2 כוסות ציר עוף או מים.

    אופן הכנה:
    מטגנים את נתח הבשר מכל הצדדים ומוציאים לצלחת
    באותו הסיר מטגנים את הבצלים ואת שאר הירקות עד להשחמה
    מוסיפים את הנתח ומוסיפים כ 3 כוסות ציר עוף
    מתבלים במלח פלפל ומבשלים כ 3 שעות מדי פעם הופכים את הנתח
    מוציאים את הנתח מהסיר מקררים לילה
    פורסים לפרוסות ומכינים את הרוטב
    ומוסיפים 2 כפות קמח אל ציר הבישול של הנתח ומביאים לרתיחה ומבשלים עם פרוסות לפני ההגשה

    לשון ברוטב בצל ופטריות – כיתתי הדגמה
    מצרכים:
    1 לשון
    לירקות הבישול
    1 שורש סלרי
    4-5 עלי סלרי
    1 בצל
    4 שיני שום
    3 עלי דפנה
    4-5 פלפל אנגלי
    3 גזרים
    2 כפיות מלח
    1 כפית פלפל שחור.

    לרוטב
    3-4 בצלים קצוצים
    5 שיני שום
    2 סלסילות פטריות
    2 ליטר ציר בקר או עוף
    2-3 כפות קמח טפיוקה או תפוח אדמה
    1 כפית מלח
    מעט פלפל שחור

    אופן ההכנה
    ראשית מבשלים את הלשון
    לסיר בגודל מתאים מכניסים את הלשון ואת ירקות השורש כשהם חתוכים גס
    מתבלים ומביאים לרתיחה
    מבשלים כ 3 שעות
    מוציאים את הלשון כשהיא חמה ומקלפים מניחים בצד
    מקררים וחותכים לפרוסות באלכסון
    מכינים את הרוטב
    מטגנים בסיר מתאים בצל עד להשחמה קלה . מוסיפים שום ומטגנים עוד כ 3 ד'
    מוסיפים פטריות ומטגנים 5 ד' נוספות תוך כדי ערבוב. מתבלים ומערבבים מוסיפים קמח ומערבבים עד להשחמה קלה
    מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה
    טועמים ומתקנים תיבול
    מוסיפים את פרוסות הלשון ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה
    מגישים עם פטרוזליה קצוצה

    כתף בדובדבנים
    מצרכים:
    1 נתח כתף במשקל 1 1/2 -2 ק"ג
    6 בצלים פרוסים
    5-6 שיני שום
    1 כפית מלח
    פלפל שחור גרוס טרי
    1 כף פפריקה מתוקה
    1 כף פפריקה מעושנת
    3 כפות סילאן
    3 כפות סוכר חום
    300 גר' דובדבנים קפואים או מצנצנת עם הנוזלים.

    אופן ההכנה
    מטגנים את הנתח מתובל במלח פלפל לסגירה
    מטגנים את הבצלים והשום מוסיפים את הסילאן והסוכר והתבלינים ומערבבים היטב
    מוסיפים את הדובדבנים ומערבבים
    מניחים את הנתח המטוגן ומערבבים מביאים לרתיחה טועמים ומתקנים תיבול
    מבשלים כשלוש שעות או עד לריכוך
    המנה מעולה בהקפאה

    אנטריקות בירקות שורש
    מצרכים:
    6 סטייקים אנטריקוט
    1 שורש סלרי חתוך לקוביות
    1 שורש פטרוזיליה חתןך לקוביות
    3מ כפות פטרוזליה קצוצה
    3 גזרים חתןכים לקוביות
    2 כולרבי חתוכים לקוביות
    מלח פלפל שחור גרוס טרי
    500 מ"ל ציר עוף
    1 כוס יין אדום
    3-4 עלי דפנה.

    אופן ההכנה
    טגני את ירקות השורש בשמן עד להשחמה קלה
    את הסטייקים תבלי במלח פלפל וטגני בשמן חם משני הצדדים
    הוסיפי את הציר אל ירקות השורש\ הוסיפי יין ואת יח הסטייק הביאי לרתיחה
    בשלי כשעתיים או עד לצימצום הנוזלים
    טעמי ותקני תיבול

    צלי אנטריקות במרינדת שום
    מצרכים:
    1 נתח אנטריקות במשקל של כ 3 ק"ג
    למרינדה
    2 ראשי שום טריים טחונים
    3 כפות פפריקה אדומה
    1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
    3 בצלים קצוצים
    2 כוסות ציר בקר או עוף
    1 כוס יין לבן
    מעט מלח
    מעט שמן לטיגון

    אופן ההככנה
    את מצרכי המרינדה יש לערבב היטב בקערה המתאימה לגודל הנתח
    את הנתח יש להעביר אל המרינדה ולצפות אותו במרינדה מכל הכוונים
    לכסות בניילון נצמד ולהשהות לילה בקרור
    לחמם שמן בסיר מתאים ולטגן את הנתח מכל הכוונים
    חהנמיך את האש ולבשל 3 שעות
    באים אין נוזלים יש להוסיף ציר בקר לפי הצורך
    לצנן ללילה ולפרוס
    להגיש עם רוטב מהצלי

    פטה עוף עטוף בחציל
    מצרכים:
    1 חציל פרוס לאורך
    מלח ושמן לטיגון
    למלית
    שכבה א'
    1\2 ק"ג חזה עוף טחון
    1 כוס בצל מטוגן
    2 שיני שום כתושות
    מלח, פלפל
    4 כפות פטרוזיליה קצוצה
    שכבה ב'
    3 עלי סלק ללא הגבעול הלבן
    שכבה ג'
    1\2 ק"ג בקר טחון
    כוס בצל מטוגן
    3-4 שיני שום
    מלח, פלפל שחור גרוס טרי
    2 כוסות גזר קוביות חלוט במים רותחים

    אופן ההכנה
    טגני את החצילים משני הצדדים עד להשחמה
    הכנת השכבה הראשונה
    ערבבי את המצרכים והניחי בצד
    הכנת השכבה השניה
    קצצי את עלי הסלק
    הכנת השכבה השלישית
    ערבבי את המצרכין והניחי בצד

    הרכבת המנה
    רפדי תבנית אינגליש קייק עם פרוסות החציל לרוחה, הניחי שכבה ראשונה וישרי, הניחי שכבה שניה, פזרי שווה בשווה ומעל הניחי את השכבה השלישית.
    כסי בנייר כסף ועפי כשעה
    צנני ואז פרסי והגישי קר

    גולש פטריות ופרגיות
    מצרכים:
    6 מנות פרגית (הירך ללא עצמות)
    1 סלסלה פטריות שמפניון
    1 סלסלה פטריות שיטאקי
    3 בצלים פרוסים
    4-5 שיני שום פרוסות
    1-2 כפיות מלח
    1/4 כפית פלפל שחור גרוס טרי
    1 כפית פפריקה מתוקה
    1/2 כפית פפריקה מעושנת
    1 כוס ציר עוף או מים.

    אופן ההכנה
    את מנות הפרגית יש לחתוך לקוביות
    את הפטריות יש לשטוף לקצוץ לקוביות קטנות
    בסיר יש לטגן את הבצלים עד להשחמה להוסיף את השום הפרוס ולטגן כ 5 ד להוסיף את הפטריות טגנו 5 ד' נוספות ,לאחר מכן הוסיפו את הפרגיות טגנו כ 5 ד תבלו וטגנו 5 ד' נוספות
    הוסיפו ציר עוף ובשלו כ שעה וחצי
    הוסיפואורז ובשלו חצי שעה נוספת
    הגישו חם.

    לבריאות!



    0 תגובות