מעבר לאתר המותאם



    ניחוחות השבת: המתכונים שהוצגו בתכנית המתאימים לתשעת הימים

    ארי טננבוים No Comments on ניחוחות השבת: המתכונים שהוצגו בתכנית המתאימים לתשעת הימים

    המתכונים של השפית מירי זורגר כפי שהוגשו בתוכנית 'ניחוחות שבת' | יום חמישי ו' מנחם-אב ה'תשפ"א | כל המתכונים שמתאימים לתשעת הימים שיעשו לכם את השבת

    ניחוחות שבת
    18:02
    26.07.21
    איתי גדסי ואבי רבינא No Comments on החקלאים התארחו בסיעת ש"ס ויהדו"ת: "ארדואן יהיה הראשון לחגוג"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות מוקלטות

    גם בפייסבוק

    היום ברדיו

    [daily-schedule schedule=1]

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    להלן המתכונים שהוצגו בתכנית:

    אינוולטיני חצילים

    2 יח' חציל בינוני
    מעט שמן זית
    מלח
    פלפל שחור גרוס

    מילוי:
    200 גר' גבינת ריקוטה או גבינת טוב טעם או גבינת שמנת נפולאון
    150 גר' גבינה צהובה מגוררת
    150 גר' מוצרלה מגוררת
    150 גר' גבינה בולגרית / פטה עיזים
    2 ביצים
    1/2 כוס פירורי לחם
    1/4 כוס אגוזים גרוסים
    1 בצל קצוץ מטוגן עד להשחמה
    פלפל שחור גרוס

    רוטב עגבניות

    מצרכים
    3 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה
    1/3 כוס שמן
    250 מ"ל רסק עגבניות שימורים
    3 עגבניות טריות
    3-4 שיני שום כתושות
    1 כפית מלח
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
    1 כף סוכר
    1 כף פפריקה מעושנת
    1 כוס מים

    אופן ההכנת הרוטב
    מחממים שמן ומוסיפים הבצל ומטגנים עד להשחמה מוסיפים את שאר הרכיבים ומבשלים לרתיחה
    מעבירים את כל הרכיבים למעבד מזון טוחנים למחית חלקה
    טועמים ומתקנים תיבול

    אופן ההכנה:
    פורסים את החצילים לפרוסות אורך דקות, מברישים בשמן זית, מתבלים ואופים בטמפ' של 180 מעלות עד הזהבה.
    קוצצים בזיליקום, מערבבים עם הגבינות והאגוזים ומתבלים.
    מניחים בקצה כל פרוסת חציל כף תערובת גבינות ומגלגלים.
    מתבלים, יוצקים לתבנית, מניחים את גלילות החציל ואופים בטמפ' של 180 מעלות במשך כ – 20 דק'.

    בלינצעס פטריות מוקרם

    לבלינצעס
    4 ביצים
    2 כוסות קמח
    2 כוסות מים
    מעט מלח
    4 כפות סוכר
    1/3 כוס שמן

    למלית
    3 תפוחי אדמה קלופים ומבושלים לפירה
    50 גר' חמאה
    2 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה
    1 סלסילת פטריות קצוצות מטוגנות עד להשחמה
    200 גר' גבינה צהובה מגוררת
    1 כפית מלח
    3 כפות עירית
    מעט פלפל שחור

    לרוטב הקרמה
    50 גר' חמאה
    50 גר' קמח
    250 מ"ל שמנת מתוקה
    250 מ"ל חלב
    מעט אגוז מוסקט
    1 כפית מלח
    מעט פלפל שחור גרוס טרי
    300 גר' גבינה צהובה מגוררת

    אופן ההכנה
    תחילה מכינים את הבלינצעס
    במעבד מזון מניחים את הבלינצעס ומעבדים לעיסה חלקה
    מחממים שמן במחבת ומטגנים חבתיות דקות
    מטגנים כך את כל המסה ומניחים להתקרר

    הכנת המלית
    מועכים את תפוחי האדמה עם החמאה
    מוסיפים את שאר הרכיבים מטבלים מערבבים טועמים ומתקנים תיבול
    ממלאים את עלי הבלינצעס במלית ומקפלים ומניחים בתבנית בינונית

    הכנת הרוטב
    מחממים חמאה להמסה מוסיפים קמח מטגנים להשחמה
    מוסיפים נוזלים ומביאים לרתיחה
    מתבלים טועמים ומתקנים תיבול
    מבשלים כ 10 ד'
    שופכים את הרוטב על הבלינצעס מפזרים גבינה צהובה
    אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להמסה והשחמת הגבינה

    לביבות גבינה

    מצרכים
    500 גר' גבינה לבנה
    2 ביצים
    2 כפות סוכר
    מעט תמצית וניל
    5 כפות קמח תופח
    להגשה
    שמנת חמוצה מעורבבת עם מעט אבקת סוכר

    אופן ההכנה
    ערבבי את כל המצרכים
    חממי שמן וצקי מבלילת הלביבות
    טגני משני הצדדים
    הגישי עם שמנת חמוצה

    מאפה חצילים וגבינות

    לבצק
    3 כוסות קמח
    3/4 כוס שמן קנולה
    3/4 כוס כוס מים רותחים
    2 כפות חומץ
    1 כפית מלח
    1 כפית אבקת מרק עגבניות

    מלית
    2 חצילים חתוכים לקוביות מומלחים
    2 בצלים קצוצים
    2 שיני שום כתושות
    100 גר' עגבניות מיובשות קצוצות
    100 גר' גבינה צפתית מגוררת
    100 גר' גבינת קשקבל מגוררת
    מעט מלח
    פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה
    בקערת המיקסר שמים קמח תבול חומץ ושמן את המים הרותחים שופכים בסוף ומערבלים לבצק רך ונוח לעבודה
    מניחים במקרר למנוחה
    מכינים את המילית
    מטגנים בצלים להשחמה מוסיפים שום ומטגנים עד להשחמה
    מסירים מהאש ואל אותה מחבת מוסיפים שמן ומטגנים את החצילים עד להשחמה מסננים מהשמן
    ומעבירים אל הקערה עם הבצלים מוסיפים את הגבינות ומערבבים
    טועמים ומתקנים תיבול
    מרדדים את הבצק ועל צר וארוך בשליש האמצעי שמים מלית ומגלגלים לרולדה
    מברישים בביצה ומפזרים שומשום
    אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 40 ד' או עד להשחמה

    מאפינס קוטג'

    מצרכים
    400 גר' קמח תופח
    1 כפית מלח
    2 גביעי קוטג'
    4 ביצים
    1 כוס חלב
    100 גר' חמאה מומסת
    1 כוס גבינה צהובה מגוררת
    1 כוס זיתים מגולענים
    לקישוט 100 גר' גרעיני חמניה או שומשומים בצבעים

    אופן ההכנה
    בקערה ערבבי את המצרכים היבשים
    מוסיפים את המצרכים הרטובים ומערבבים קלות ליצירת מסה אחידה מוסיפים את הזיתים והגבינה וערבבים קלות
    מעבירים את המסה לתבנית סיליקון שקעים ומעל מפזרים גרעיני חמניה
    אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד להשחמה
    חשוב: לא לערבב יותר מדי…

    מאפינס פטריות וגבינות

    מצרכים
    חבילת פטריות שמפינון חתוכה קטן
    בצל חתוך קטן
    2 ביצים
    3 כפות עירית קצוצה
    4 כפות יפות של גבינה לבנה או קוטז
    רבע כוס חלב
    50 ג' גבינה צהובה קצוצה
    50 ג' גבינה בולגרית מגורדת
    כוס קמח תופח
    פלפל שחור גרוס
    כפית מלח

    אופן ההכנה
    מטגנים בצל עד להשחמה
    מוסיפים פטריות ומטגנים עד שהן מוכנות
    מעבירים לקערה מוסיפים את שאר המצרכים מערבבים
    יוצקים לתבנית סיליקון
    אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעות עד להשחמה

    מאפינס פטריות וגבינות

    מצרכים
    חבילת פטריות שמפינון חתוכה קטן
    בצל חתוך קטן
    2 ביצים
    3 כפות עירית קצוצה
    4 כפות יפות של גבינה לבנה או קוטז
    רבע כוס חלב
    50 ג' גבינה צהובה קצוצה
    50 ג' גבינה בולגרית מגורדת
    כוס קמח תופח
    פלפל שחור גרוס
    כפית מלח

    אופן ההכנה
    מטגנים בצל עד להשחמה
    מוסיפים פטריות ומטגנים עד שהן מוכנות
    מעבירים לקערה מוסיפים את שאר המצרכים מערבבים
    יוצקים לתבנית סיליקון
    אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעות עד להשחמה

    רוקוט קרומפלי

    מצרכים
    6 תפוחי אדמה מבושלים בקליפה
    10 ביצים קשות
    50 גר' חמאה
    1 שמנת מתוקה
    2 ביצים לא מבושלות
    250 גר' גבינה צהובה מגוררת
    מלח
    פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה
    פורסים תפוחי אדמה מפזרים מלח ומפוררים מעט חמאה
    גם את הביצים פורסים ומסדרים מעל תפוחי האדמה וממליחים
    מסדרים שכבת תפוחי אדמה נוספת ממליחים ומפלפלים
    טורפים את השמנת והביצים ממליחים ומפלפלים שופכים מעל הביצים
    מפזרים גבינה צהובה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים כ40 ד ' או עד להשחמה

    עוגת גבינה סנדוויץ

    מצרכים
    לבצק
    2 1/2 כוסות קמח
    200 גר' חמאה
    2 חלמונים
    3 כפות סוכר
    2 סוכר וניל
    30 גר' שמרים

    אופן ההכנה
    להכין בצק מהמצרכים הנ"ל למלא בגבינה או תפוחים

    לבריאות!



    0 תגובות