ניחוחות השבת: המתכונים של ירקות וסלטים שהוצגו בתכנית

    ארי טננבוים No Comments on ניחוחות השבת: המתכונים של ירקות וסלטים שהוצגו בתכנית

    המתכונים של השפית מירי זורגר כפי שהוגשו בתוכנית 'ניחוחות שבת' | יום חמישי י"ד תמוז ה'תשפ"א | כל המתכונים של ירקות וסלטים שיעשו לכם את השבת

    ניחוחות שבת
    22:01
    28.03.24
    המהדורה המרכזית No Comments on השרה מירי רגב: "לא מאמינה שהחרדים יפרשו מהממשלה"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    להלן המתכונים שהוצגו בתכנית:

    שעועית ירוקה ברוטב שום

    מצרכים
    500 גר שעועית ירוקה קפואה מופשרת
    3 שיני שום כתושות
    1/2 כוס שמן
    1 כפית מלח
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה
    את השעועית מערבבים עם כל הרכיבים
    אופים מכוסה חצי שעה
    מסירים את הכיסוי ואופים עוד כ 10 ד'

    שעועית ירוקה בהגשה מעניינת

    מצרכים
    1 חב עלי אורז
    למלית
    1 שקית שעועית ירוקה
    5-6 גזרים קלופים וחתוכים לגוליאן חלוטים במים עם מלח
    לתיבול
    4-5 כפות רוטב פסטו פטרוזיליה
    1 כפית מלח
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    לציפוי
    2 ביצים מקושקשות
    2 שיני שום כתושות
    1 כפית מלח
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
    2 כוסות פירורי לחם

    אופן ההכנה
    את השעועית מתבלים ומערבבים היטב
    מוסיפים את הגזר החלוט ומערבבים שוב
    מרטיבים את עלי הסיגר ממלאים בשעועית ומקפלים
    מכינים כך את כולם
    טובלים כל רול בביצים ואז בפירורים ומטגנים עד להשחמה
    מקררים קצת חותכים באלכסון ומגישים כתוספת

    ירקות מוקפצים עם פסטה אורז

    מצרכים
    2 בצלים קצוצים
    4 שיני שום כתושות
    2 גזרים חתוכים לגוליאן
    3 קישואים חתוכים לאצבעות
    4 פלפלים בצבעים חתוכים לרצועות דקות
    1/2 כרוב לבן קצוץ
    2 כוסות אפונה קפואה
    1 חב אטריות אורז רחבות

    לתיבול
    1/2 כוס רוטב סויה
    1/3 כוס שמן
    1 כפית מלח
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    להגשה
    2 כוסות קשיו מטוגן במעט שמן
    1 חבילת איטריות נודלס מבושלים לפי הוראות היצרן

    אופן ההכנה
    במחבת ווק מתחילים בטיגון הבצלים עד להשחמה קלה מוסיפים את השום ואז את שאר הירקות לפי סדר הקשחות שלהם
    מטגנים תוך כדי הקפצה עד שירקות הקשים מעט רכים
    מתבלים ומערבבים מוסיפים את אטריות הנודלס מערבבים ומגישים מיד
    מפזרים אגוזי קשיו לפני ההגשה

    ירקות אנטי פסטי

    מצרכים
    2 חצילים קלופים פרוסים מומלחות
    4 בטטות קלופות פרוסות
    2 פלפלים ירוק בהיר חתוכים
    2 פלפלים אדומים חתוכים
    1/2 כרוב פרוס
    2-3 חב אספרגוס קלופים
    4-5 קישואים פרוסים
    2 בצלים סגולים חתוכים ל4
    1 חב ברוקולי
    לתיבול
    שמן
    מלח גס
    פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה
    את הירקות מסדרים בתבנית
    מעל משמנים ומפזרים מלח פלפל
    אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה

    אצבעות קישואים בפסטו

    מצרכים
    6 קישואים חתוכים לאצבעות
    לפסטו
    1 צרור פטרוזליה
    3 שיני שום
    1/2 כוס שמן זית
    1 כפית מלח
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה
    את רכיבי הפסטו שמים במעבד מזון וטוחנים למחית חלקה
    טועמים ומתקנים תיבוך
    מעבירים את הפסטו לקערה ומכניסים לשם את הקישואים
    מערבבים היטב
    מסדרים את הקישואים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה
    אופים ללא כיסוי בתנור חומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה
    מגישים עם עלי מקרו

    חציל וקישוא ברסק עגבניות

    מצרכים
    1 חציל חתוך לקוביות מושרה במלח
    4 קישואים פרוסים
    2 בצלים קצוצים
    1 גמבה קצוצה אמנסה קטן
    2 עגבניות קונקסה
    3-4 שיני שום קצוצות אמנסה קטן
    400 גר' רסק עגבניות
    1-2 כפיות מלח
    1 כפית פפריקה אדומה
    2 כפיות סוכר
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
    מעט כמון

    אופן ההכנה
    את החצילים והקישואים יש לטגן בשמן עמוק עד להשחמה
    הכנת הרוטב
    מטגנים את הבצל עד להשחמה קלה
    מוסיפים את הגמבה ומטגנים עוד כמה ד'
    מוסיפים את השום הקצוץ
    מוסיפים את העגבניות וממשיכים לטגן
    מתבלים ומטגנים קלות
    מוסיפים רסק עגבניות ומים ומביאים לרתיחה
    מבשלים כ15 ד' טועמים ומטגנים תיבול
    שופכים את הרוטב על החצילים והקישואים
    מערבבים קלות ומגישים חם

    סלט אטריות צלופן

    מצרכים- כ 15 מנות
    1 חב אטריות אורז או שעועית
    1 כרוב סגול פרוס דק
    4-5 גבעולי סלרי קצוץ דק
    1 כוס חמוציות
    3 גזרים חתוכים לגפרורים
    2 כוסות קשיו
    1/2 כוס שומשום שחור

    לרוטב
    מיץ מ 3 לימונים
    12 כפיות סוכר
    1 כפית מלח
    3 כפות רוטב סויה
    2 שיני שום כתושות
    פלפל שחור גרוס טרי
    1/3 כוס שמן

    אופן ההכנה
    בקערה שמים את הכרוב הסלרי הגזר והחמוציות
    את אטריות האורז משרים במים כ 10 ד' עד להתרככות ומסננים ומוסיפים אל קערת הסלט
    מכינים את הרוטב
    בכלי מערבבים את כל המצרכים היטב ושופכים על הסלט ומערבבים בעדינות לכיסוי מושלם של הירקות
    לפני ההגשה מפזרים שומשום וקשיו

    לבריאות!



    0 תגובות