ניחוחות השבת: המתכונים שהוצגו בתכנית

    ארי טננבוים No Comments on ניחוחות השבת: המתכונים שהוצגו בתכנית

    המתכונים של השפית מירי זורגר כפי שהוגשו בתוכנית 'ניחוחות שבת' | יום חמישי ז' תמוז ה'תשפ"א | כל המתכונים של עוגות פאי שיעשו לכם את השבת

    ניחוחות שבת
    9:29
    19.03.24
    התעוררות No Comments on צחוק זה בריא; אבל יש גבולות | פינת אימא מאיר

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    להלן המתכונים שהוצגו בתכנית:

    פאי דובדבנים-מתכון ל 2 קבוצות

    מצרכים לבצק:
    300 גר' קמח
    100 גר' א.סוכר
    200 גר' חמאה
    ביצה אחת

    למלית קרם פיסטוק:
    120 גר' סוכר
    120 גר' א.שקדים
    120 גר' חמאה
    שלוש ביצים
    30 גר' קורנפלור
    30 גר' ליקר דובדבנים
    2 כפות פיסטוקים טחונים

    לקישוט:
    דובדבנים קפואים או משומרים

    אופן הכנת הבצק :
    שימי את כל המצרכים ממאבד המזון חוץ מהביצה ואבדי למסת פרורים.
    הוסיפי את הביצה וערבבי לבצק,עטפי בנילון נצמד והניחי במקרר לחצי שעה.

    הכנת המלית:
    במאבד מזון שימי את כל המצרכים מלבד הביצים,אבדי למחית חלקה והוסיפי את הביצים אחת,אחת ואבדי שוב לקבלת מחית אחידה
    הרכבת המנה:
    רדדי את הבצק,רפדי תבנית בגודל הרצוי או תבניות אישיות ושימי להקפאה לשעה אחת.
    הוציאי, זלפי מהקרם שקדים קשטי בדובדבנים,אפי בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות ואפי עד להשחמה
    הרכבה
    מעל הטארט דובדבנים הניחי את הקרם וניל כשהו מצופה גלסאז לבן
    קשטי בדיסקיות אדום וירוק

    פאי שוקולד

    מצרכים
    לבצק
    300 גר' קמח
    200 גר' מרגרינה
    100 גר' אבקת סוכר
    1 ביצה

    למלית
    150 גר' שוקולד מריר
    2 ביצים
    1/2 כוס סוכר
    60 גר' מרגרינה
    50 מ"ל קצפת צמחית
    100 גר' אגוזי לוז טחונים-בחירה

    אופן ההכנה
    הכנת הבצק
    במעבד מזון מניחים את הרכיבים מלבד הביצה ומעבדים למסת פירורים
    מוסיפים ביצה ומערבבים עד לקבלת בצק
    מוציאים משטחים על ניילון נצמד ומקררים כשעה
    מוציאים מרדדים ומרפדים תבנית לפאי בקוטר 22 ס"מ
    מקפיאים לשעה

    הכנת המלית
    טורפים ביצים וסוכר
    ממיסים יחד שוקולד מרגרינה וקצפת לקרם חלק
    מאחדים מסות מוסיפים אגוזים
    מחממים תנור ל 180 מעלות
    שופכים את המלית מעל הבצק ואופים כחצי שעה או עד להשחמה קלה

    פאי תפוחים

    תבנית שקעים בקוטר 4 ס"מ
    קורץ בקוטר 5 ס"מ
    מצרכים לבצק
    300 גר' קמח
    200 גר' חמאה
    100 גר' א סוכר
    1 ביצים

    למלית
    4 תפוחי גרנד קלופים וחתוכים לקוביות
    30 גר' חמאה
    2 כפות סוכר חום

    לפירורים
    100 גר' קמח
    100 גר' חמאה
    100 גר' סוכר חום
    100 גר' פקאן גרוס

    אופן ההכנה
    הכנת הבצק
    יש להכניס את המצרכים מלבד הביצים למעבד מזון וללוש למסת פירורים
    להוסיף את הביצים ולעבד לקבלת בצק
    להוציא את הבצק ולעטוף בניילון נצמד ולשים במקרר לשעה
    הכנת מלית התפוחים
    במחבת טפלון עמוקה יש להמיס את החמאה ולהוסיף א"כ את התפוחים
    לטגן תוך כדי ערבוב כ 5 ד'
    להוסיף את הסוכר חום ולהמשיך לטגן עד להשחמה של התפוחים
    הכנת הפירורים לציפוי
    את המצרכים יש לשים במעבד מזון וללוש למסת פירורים
    לאכסן בקופסא פלסטיק ולהקפיא לשעה לפחות

    הרכבת המנה
    לרדד את הבצק לקוטר 0.5 ס"מ ולקרוץ עגולים בקוטר 5 ס"מ ולרפד את השקעים של תבנית שקעים בקוטר 4 ס"מ
    למלא בתפוחים המקורמלים ולפזר מעל את פירורי השטרויזל
    לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה
    להגיש בטמפרטורת החדר בצפוי אבקת סוכר

    פאי גבינה מתוק

    מצרכים
    תבנית שקעים בקוטר 4 ס"מ
    קורץ בקוטר 5 ס"מ
    מצרכים לבצק
    300 גר' קמח
    200 גר' חמאה
    100 גר' א סוכר
    1 ביצים

    למלית
    250 גר גבינה טוב טעם
    250 גר' גבינה 5%
    200 גר' אבקת סוכר
    1 אינסטנט וניל
    1 ביצה
    לציפוי פירורים
    200 גר' קמח
    200 גר' חמאה
    200 גר' סוכר

    אופן ההכנה
    הכנת הבצק
    יש להכניס את המצרכים מלבד הביצים למעבד מזון וללוש למסת פירורים
    להוסיף את הביצים ולעבד לקבלת בצק
    להוציא את הבצק ולעטוף בניילון נצמד ולשים במקרר לשעה

    הכנת המלית
    יש לערבב היטב את מצרכי המלית לטעום ולתקן תיבול
    הכנת הפירורים לציפוי
    את המצרכים יש לשים במעבד מזון וללוש למסת פירורים
    לאכסן בקופסא פלסטיק ולהקפיא לשעה לפחות

    הרכבת המנה
    לרדד את הבצק לקוטר 0.5 ס"מ ולקרוץ עגולים בקוטר 5 ס"מ ולרפד את השקעים של תבנית שקעים בקוטר 4 ס"מ
    למלא במלית הגבינה ולפזר מעל את פירורי השטרויזל
    לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה
    להגיש בטמפרטורת החדר בצפוי אבקת סוכר

    פאי סניקרס

    תחתיות מבצק פריך

    מצרכים
    250 גר' קמח
    50 גר' אבקת שקדים
    200 גר' חמאה
    100 גר' אבקת סוכר
    1 ביצה

    למלית
    500 גר' שוקולד חלב
    250 מ"ל שמנת מתוקה
    1/2 1 כוס בוטנים מלוחים

    הכנת הטופי קרמל
    1 כוס סוכר
    50 גר' חמאה
    250 מ"ל שמנת מתוקה

    אופן ההכנה
    את הבצק פריך יש לרדד לעלה דק ולקרוץ לדיסקיות בגודל של 0.5 מ"מ מגודל הרינג
    לרפד את הרינג או הרינגים האישיים ולהקפיא לשעה
    לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה

    הכנת המלית
    חממי את השמנת לסף רתיחה שפכי על השוקולד ועם בלנדר מוט עבדי למחית חלקה
    הכנת הטופי קרמל
    במחבת כבדה יש להמיס את הסוכר לקרמל בהיר
    להנמיך את האש ולהוסיף חמאה לערבב עד שהחמאה נמסה
    להוסיף שמנת ולערבב
    לבשל עוד כ 10 ד' ולהסיר מהאש לצנן לטמפרטורת החדר

    הרכבת המנה
    מעל התחתית מהבצק פריך יש להניח את הקרמל מעל לפזר בוטנים מלוחים לקרר או להקפיא ולשפוך מעל את הגנש שוקולד חלב
    לקשט בבוטנים מוזהבים

    לבריאות!



    0 תגובות