ניחוחות השבת: המתכונים שהוצגו בתכנית

    ארי טננבוים No Comments on ניחוחות השבת: המתכונים שהוצגו בתכנית

    המתכונים של השפית מירי זורגר כפי שהוגשו בתוכנית 'ניחוחות שבת' | יום חמיש ל' סיוון ה'תשפ"א | כל המתכונים ללא גלוטן שיעשו לכם את השבת

    ניחוחות שבת
    12:30
    19.03.24
    קובי פינקלר No Comments on רס״ב במיל׳ סבסטיאן איון הי"ד נפל בקרב בצפון הרצועה

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    להלן המתכונים שהוצגו בתכנית:

    אלפחורס לפסח

    200 ג` קמח תפו"א
    100 ג` אינסטנט וניל
    125 ג` קמח ערמונים או קמח טפיוקה
    חצי כפית סודה לשתיה
    שקית אבקת אפייה
    50 גר' משקדים מולבנים טחונים דק
    200 ג` חמאה מרוככת
    150 ג` אבקת סוכר
    כפית תמצית וניל
    3 חלמונים
    3 כפות מים

    אופן ההכנה
    שמים את המצרכים במעבד מזון ולשים לבצק רך
    מרפדים בנילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה
    \מרדדים וקורצים עוגיות עגולות
    מניחים על תבנית מרופדת בניר אםיה ואופים בתנור שחומם מראש כ 7-8 ד'
    העוגיות נשארות בהירות
    ממלאים במלית רבת חלב ומצפים ת החיבור בקוקוס

     

    עוגיות שוקולד מתפוצצות לפסח

    מצרכים
    150 גר' שוקולד מריר
    50 מ"ל שמן
    75 גר' אבקת סוכר
    2 ביצים
    ת וניל
    100 גר' קמח תפוא
    50 גר' עמילן טפיוקה
    לציפוי
    סוכר
    אבקת סוכר
    אופן ההכנה
    ממיסים שוקולד ושמן למסה חלקה
    מערבבים קמחים
    מקציפים ביצים עם סוכר ומאחדים לסרוגין עם הנוזלים והאבקות
    מקררים את המסה מזלפים בתבניות מרופדות בנייר אפיה מפזרים סוכר ואבקת סוכר
    אפיה בחום של 160 מעלות כ 12 דקות

    עוגת שוקולד אגוזים ללא קמח

    מצרכים
    12 ביצים
    350 גר' אגוזים טחונים
    250 גר' מרגרינה
    250 גר' שוקולד מריר
    1 כף קפה נמס
    2 כוסות סוכר

    אופן ההכנה
    טורפים חלבונים עם 1 כוס סוכר לקצף סמיך מוסיפים אגוזים ומערבבים בתנועות קיפול משטחים מעל גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים כ 30 ד'
    מכינים את הקרם
    ממיסים שוקולד בקערת המיקסר מקציפים את המרגרינה עם הסוכר לקרם אוורירי ומוסיפים את החלמונים ואת השוקולד המוממס את הקפה והוניל
    משטחים על המרנג האפוי ואופים 45 ד' נוספות . מצננים מכינים קרם רוזמרי ושופכים מעל
    מקפיאים לשעה ואז חותכים

    מאפינס קוטג' ללא גלוטן

    מצרכים
    400 גר' קמח שמרים ללא גלוטן
    1 כפית מלח
    2 גביעי קוטג'
    4 ביצים
    1 כוס חלב
    100 גר' חמאה מומסת
    1 כוס גבינה צהובה מגוררת
    1 כוס זיתים מגולענים
    לקישוט
    1 כוס זרעי חמניה
    1 כוס גרעיני דלעת
    1 כוס זרעי פישתן
    1 כוס שומשום לבן

    אופן ההכנה
    בקערה ערבבי את המצרכים היבשים
    מוסיפים את המצרכים הרטובים ומערבבים קלות ליצירת מסה אחידה מוסיפים את הזיתים והגבינה וערבבים קלות
    מעבירים את המסה לתבנית סיליקון שקעים או לתבניות קאפקייקס אישיות ומעל מפזרים זרעונים
    אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד להשחמה
    חשוב: לא לערבב יותר מדי…

    עוגיות שוקולד צ'יפס לפסח

    מצרכים
    2 כוסות אבקת שקדים
    1/2 כוס קקאו
    1/2 כפית סודה לשתיה
    מעט מלח
    3/4 כוס שמן
    1 כוס סוכר חום
    1 -2 ביצים
    וניל
    250 גר' שוקולד ציפס

    אופן ההכנה
    את הרכיבים יש לערבב מלבד השוקולד ציפס במעבד מזון
    להוסיף את השוקולד ציפס ולתת ערבוב נוסף
    לכדרר כדורים ולאפות בחום של 180 מעלו כ 7 ד'

    אעפל קוגל לפסח

    מצרכים:
    9 ביצים
    כוס סוכר
    1 1/4 קמח תפו"א
    2/3 כוס שמן
    1 כף מיץ לימון
    2 סוכר וניל
    כוס אגוזים טחונים
    7-8 תפוחי גרנד

    אופן ההכנה
    לגרד תפוחים בפומפיה גסה לערבב עם האגוזים והסוכר וניל
    לערבב את כל המצרכים ולאחד מסות
    לאפות בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות כ 50 ד'

    לבריאות!



    0 תגובות