- רדיו קול חי - -

עוגת ביסקוויטים עד חצות

מצרכים:

שרוול פתי בר וניל

לקרם וניל:

250 גרם (מכל) גבינה לבנה 9% שומן

250 מ"ל (כוס) שמנת להקצפה, קרה מאוד

90 גרם (2/3 כוס) אבקת סוכר

1 כפית תמצית וניל

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

לקרם שוקולד:

150 גרם שוקולד מריר עלית

125 מ"ל (חצי כוס) שמנת להקצפה

לקישוט:

חבילת עוגיות עד חצות

אופן ההכנה:

טובלים את הביסקוויטים בחלב ומסדרים בשכבה צפופה בתחתית התבנית.

קרם וניל: בקערת מיקסר מקציפים גבינה, שמנת, אבקת סוכר, וניל ואינסטנט פודינג עד שמתקבל קרם אחיד ויציב. יוצקים חצי מכמות הקרם על גבי שכבת הביסקוויטים. מניחים על הקרם שכבת ביסקוויטים טבולים בחלב, ומעליהם יוצקים את יתרת הקרם. מעל הקרם מסדרים עוד שכבת ביסקוויטים טבולים בחלב.

קרם שוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על סיר אדים כפול. מערבבים היטב עד שמתקבל קרם אחיד. מצננים את קרם השוקולד במשך רבע שעה בטמפרטורת החדר. יוצקים את הקרם על גבי שכבת הביסקוויטים העליונה ומיישרים. שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על סיר אדים כפול. מערבבים היטב עד שמתקבל קרם אחיד. מצננים את קרם השוקולד במשך רבע שעה בטמפרטורת החדר. יוצקים את הקרם על גבי שכבת הביסקוויטים.

צינון וקישוט: מצננים את העוגה עם הקרם במשך כשעתיים במקרר להתייצבות. לפני ההגשה מסדרים ביסקוויטים "עד חצות" כאשר אחד עם הביסקוויט כלפי מעלה ואחד עם השוקולד כלפי מעלה לסירוגין ומגישים קר.