ניחוחות השבת: המתכונים שהוצגו בתכנית

    ארי טננבוים No Comments on ניחוחות השבת: המתכונים שהוצגו בתכנית

    המתכונים של השפית מירי זורגר כפי שהוגשו בתוכנית 'ניחוחות שבת' | יום חמיש כ"ד אייר ה'תשפ"א | כל המתכונים שיעשו לכם את השבת

    ניחוחות שבת
    22:01
    28.03.24
    המהדורה המרכזית No Comments on השרה מירי רגב: "לא מאמינה שהחרדים יפרשו מהממשלה"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    עוגת גבינה סנדוויץ

    מצרכים
    לבצק
    2 1/2 כוסות קמח
    200 גר' חמאה
    2 חלמונים
    3 כפות סוכר
    2 סוכר וניל
    30 גר' שמרים
    אופן ההכנה
    להכין בצק מהמצרכים הנ"ל למלא בגבינה או תפוחים

    עוגיות סנדוויץ במילוי קרם גבינה

    מצרכים לעוגייה
    120 גרם קמח
    50 גרם ברס (לוז גרוס מקרמל)
    50 גרם שוקולד מריר קצוץ
    80 גרם אבקת סוכר
    קורט מלח
    100 גרם חמאה קרה

    למילוי:
    200 גרם גבינת שמנת 30% שומן
    כפית משחת וניל
    100 מל שמנת מתוקה
    1 כוס אבקת סוכר
    1/2 שקית אינסטנט וניל

    אופן הכנת הבצק:

    מכניסים חומרים יבשים, שוקולד וברס למעבד מזון וטוחנים לאבקה.
    מוסיפים חמאה קרה ומעבדים לפירורים לחים.
    מאחדים ומצננים ל-1/2 שעה.
    מחלקים לכדורים במשקל 10 גרם ומניחים בתבנית שקעים מסיליקון (בקוטר 3-4 ס"מ).
    אופים בחום של 160 מעלות כ-17 דקות.
    מצננים.
    בקערת המיקסר טורפים את מצרכי המלוי לקרם חלק
    מזלפים בין שתי עוגיות

    עוגת גבינה פירורים קצת אחרת

    מצרכים
    לתחתית
    300 גר' קמח
    200 גר' חמאה
    100 גר' א סוכר
    1 ביצה
    למוס גבינה
    500 גר' גבינה 5 %
    2 שמנת מתוקה
    1 כוס חלב
    100 גר' אבקת סוכר
    1 חב אינסטנט וניל

    לציפוי:
    פירורי ביסקוויט של הדר
    אופן ההכנה
    הכנת הבצק פריך
    במעבד מזון הניחי את המצרכים מלבד הביצה ועבדי למסת פירורים הוסיפי את הביצה ועבדי עד לקבלת בצק
    עטפי בניילון ניצמד והניחי במקרר לחצי שעה
    הוציאי את הבצק רדדי וקרצי עוגיות בגודל המנה שתרצי
    הניחי בתבנית מרופדת בנייר אפיה ואפי עד להשחמה כ 10 ד'
    הכנת המוס גבינה
    בקערת המקסר הניחי את כל המצרכים וטרפי עד לקבלת מוס סמיך
    הרכבת המנה
    מעל כל עוגיה זלפי מוס גבינה פזרי פירורים של הדר והגישי

    סלט עגבניות שרי וגבינות

    מצרכים
    1 סלסלה עגבניות שרי חצויות ל2
    6-7 גבעולי בצל ירוק קצוצים
    1 כוס צנוברים מטוגנים קלות
    6-7 צנונית פרוסות עם הקליפה
    1 גבינה בולגרית חתוכה לקוביות
    4 כפות שמן
    מעט שומשום שחור לקישוט
    מלח
    פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה
    בקערה מסדרים עגבניות צנוניות ןבצל ירוק ומתבלים ומערבבים בעדינות
    מעבירים לכלי הגשה מפזרים מעל גבינה בולגרית קוביות ומעל את הצנוברים
    מקשטים עם שומשום שחור ומגישים

    כדורי גבינה בציפוי פירורי לחם

    מצרכים
    200 גר' גבינה צהובה מגוררת
    50 גר' מוצרלה מגוררת
    50 גר' חמד
    50 גר' פרמזאן
    50 גר' פטה עיזים
    מעט גבינת שמנת
    מלח
    פלפל שחור
    2 כפות קמח
    2 ביצים

    אופן ההכנה
    מערבבים למסה אחידה
    מקררים לילה או במקפיא לשעה
    מכדררים כדורים ושמים במקרר
    טובלים בקמח ביצה ופירורים ומטגנים קלות עד להשחמה

    רביולי פטריות

    מצרכים
    2 כוסות מים
    100 גר' חמאה
    1 כפיות מלח
    4 כוסות קמח
    4 חלמונים

    למלית
    2 סלסילות פטריות
    3 בצלים קצוצים דק
    3-4 בצלים ירוקים קצוצים
    300 גר' גבינה צהובה מגוררת
    1 כפית מלח
    1/2 פלפל שחור גרוס טרי

    רוטב בשמל

    מצרכים
    50 גר' חמאה
    50 גר' קמח
    1 כוס חלב
    250 מ"ל שמנת מתוקה
    250 מ"ל חלב
    1 כפית מלח
    מעט פלפל שחור גרוס טרי
    מעט אגוז מוסקט

    אופן ההכנה
    בסיר שמים מים חמאה ומלח ומביאים לרתיחה
    כשרתח מכבים את האש ומוסיפים את הקמח במהירות ומערבבים לבצק מפורר
    מעבירים אל המקסר ומערבבים מוסיפים את החלמונים לבצק אחד אחד מערבלים לבצק רך וגמיש
    מערבבים את מצרכי המלית טועמים ומתקנים תיבול
    מרדדים את הבצק לעלה דק וקורצים עגולים בקוטר 6 ס"מ
    מזלפים במרכז כל עגול מעט מהמלית עם 2 כפיות
    סוגרים לחצי ומהדקים
    מבשלים בסיר עם מים ומלח עד שצפים
    מקפיצים את הרביולי בחמאה עד להשחמה

    הכנת הרוטב
    מחממים חמאה להמסה מוסיפים קמח ומערבבים לרביכה
    משחימים ומוסיפים חלב שמנת ותבלינים
    מביאים לרתיחה ומבשלים 20 ד' על אש נמוכה
    מסירים מהאש מוסיפים את הגבינה הצהובה מערבבים עד להמסה
    שופכים מעט רוטב על הצלחת ומעל מניחים את הרביולי
    מעל מניחים סלטון

    פילה אמנון בירקות

    מצרכים
    4 פילטים של דג אמנון ללא עצמות
    לתיבול הדג
    2 כפות פסטו פטרוזליה
    לירקות
    2 בצלים סגולים פרוסים
    3-4 שיני שום
    1 שורש פטרוזליה
    2 גבעולי סלרי קצוצים
    2 גזרים חתוכים לקוביות
    2 קישואים חתוכים לקוביות
    2 כוסות אפונה קפואה
    1 כוס אפונה סינית קצוצה
    10 עגבניות שרי חצויות
    1 כוס שמן זית או רגיל
    2 פלפל שאטה
    1 כפית מלח גס
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
    2 1/2 כוסות ציר דגים

    להגשה
    עירית או פטרוזליה קצוצה

    אופן ההכנה
    מחממים כוס שמן מוסיפים את הבצלים ושיני השום ומטגנים קלות
    מוסיפים את שאר המצרכים מבשלים 15 ד'
    מורחים את הדג בפסטו ומניחים אותו מעל הירקות
    מוסיפים מים מסביב לדג ומכסים
    מבשלים 20 ד' נוספות

    לבריאות!



    0 תגובות