- רדיו קול חי - -

מתכון לאוזני המן מיוחדים במילוי שקדים ושוקולד בלונדי

זמן הכנה: שעתיים

רמת קושי: בינוני

כמות: 30 אוזני המן קטנות

מצרכים

לבצק פריך:

150 גרם (1 כוס + 1 כף) קמח

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

40 גרם (4 כפות) אבקת סוכר

קורט מלח

1 כפית תמצית וניל

1 חלמון

1-2 כפות מים קרים

למלית שקדים ושוקולד בלונדי:

50 גרם (1/2 כוס) שקדים טחונים

50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

50 גרם (1/4 כוס) סוכר

100 גרם שוקולד בלונדי במילוי קרם אגוזי לוז, שבור לקוביות

קורט מלח

½ כפית תמצית וניל

1 חלבון

1 כף חלב

1 כפית קמח

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

בצק פריך: במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה, אבקת סוכר, וניל ומלח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.

מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד לגושים גדולים – מוסיפים בהדרגה מעט מים.

מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ויוצרים צורת דיסקית.

עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.

מלית שקדים ושוקולד בלונדי: במעבד מזון עם להב פלדה (אין צורך לשטוף לאחר הכנת הבצק) שמים שקדים, חמאה, סוכר, שוקולד, מלח ווניל ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.

מוסיפים חלבון, חלב וקמח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת במרקם ממרח חלק.

על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 7-8 ס"מ.

מניחים בערך ½-1 כפית ממלית השקדים וסוגרים לצורת אוזן המן.

מניחים את אוזני ההמן במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

מחממים תנור ל-170 מעלות.

אופים את האוזני המן במשך 15-20 דקות או עד שהן מזהיבות.

מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

הטיפ שלנו

שומרים את אוזני ההמן בכלי סגור עד שבוע.

במקום שקדים אפשר להשתמש בכל סוג אחר של אגוזים שאוהבים באותה כמות.