- רדיו קול חי - -

הקמחים שמתפיחים לך הצלחות

מאפים. רק לגלגל את המילה הזאת על הלשון – וכבר חמימות מתפשטת בגוף, ניחוח של תנור מהביל עולה באף, וכמעט מתחשק להושיט יד ולקחת. חלה רכה, לחם כפרי, פיצה שופעת תוספות, עוגה נימוחה או עוגיות פריכות. בעצם למה לבחור, תארזו לנו מהכל.

מאפים. בין אם את בשלנית מתחילה או בלבוסטע דגולה, תמיד רצוי ללחוש כמה תפילות לפני שמכינים אותם. יש בהם  קסם שכל אמא רוצה לפצח, כדי שיהיו הכי מושלמים שאפשר. איך לעשות אותם יותר טעימים, ריחניים, תפוחים? איך במאפייה הם יוצאים כאלה יפים? מה הסוד?

קבלי המלצה חמה מאחד שיודע. ארז קומרובסקי, מהאופים המוכרים בארץ, מקים מאפיות ומסעדות, מחבר ספרי בישול רבי-מכר ושופט בתחרויות קולינריות. מילה של השף: הכל מתחיל בקמח. קמח איכותי, בטחינה משובחת, שמותאם בול לסוג המאפה, יניב לך הצלחות ומחמאות מפה לפה.

21 הקמחים ותערובות האפייה של סוגת הם פרי שיתוף פעולה בין המאסטרים בתחום: חברת המזון סוגת שאין מטבח ישראלי בלעדיה, השף הבכיר ארז קומרובסקי, ורשת טחנות הקמח המובילה 'שטיבל'. כל קמח ששלושתם רקחו יחד פותח במשך שנה וחצי ממיטב זני הדגנים, מוין ונטחן בטכנולוגיות החדישות בעולם ומכיל הרכב בדוק וממוקד מטרה: ליצור מאפים מנצחים. דוגמאות?

הקמחים של סוגת, בכשרות בד"ץ העדה החרדית, זמינים בחנויות וברשתות הנבחרות. מהיום, במקום לתהות אם יתפח ואם ייצא מוצלח, את פשוט מחליטה מה לאפות, בוחרת את קמח 'סוגת' המתאים ונהנית עם המשפחה ממוצרים – ומתוצרים – של מאפייה ביתית. יאמי!