רכיבים ל 8 מנות:
- 8 כרוב ניצנים או עלי כרוב
- 2 קולרבי
- 2 ראש סלרי
- 8 גבעולי סלרי קצוץ
- לימון חתוך לקוביות
- כף פטרוזיליה
- כפית נענה
- כפית שמן זית
- מלח
- פלפל
רוטב:
- חב' פטרוזיליה קצוצה
- כוס שמן זית
- 2/2 כוס לימון
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה:
- מבשלים את ראשי הכרוב הניצנים כ15 דקות עד שיתרכך וישאר יציב
- מורידים את העלה הראשון ומרוקנים את פנים הכרוב עד כמה שאפשר
- ממלאים את החור שנוצר, בסלט.
- ניתן להשתמש בעלי כרוב: מרתיחים את העלים במים עם מלח עד להתרככות בערך 20 דקות,
- מסננים ומקררים, משתמשים בעלה אחד לכל מנה.
- להכנת הסלט: מגרדים בפומפיה את הקולרבי והסלרי, מוסיפים 8 גבעולי סלרי קצוץ דק, קוביות הלימון ואת שאר הטיבול ומערבבים היטב.
- ממלאים את הכרוב בסלט
- מכינים את הרוטב: שמים בבלנדר את רכבי הרוטב ומעבדים כ 10 דקות
- משהים לשעתיים, ויוצקים מעל הכרוב עם הסלט