מעבר לאתר המותאם




    1

    מתכון לחנוכה: לביבות בטטה במטבל טחינה

    עפר גדנקן No Comments on מתכון לחנוכה: לביבות בטטה במטבל טחינה

    אחלה סלטים שמחה להגיש לכם מתכון ללביבות בטטה חגיגיות, קלות להכנה, בריאות ובעיקר טעימות, שיוסיפו גיוון למטעמי חנוכה המסורתיים ויגרפו מחמאות

    15:26
    25.01.21
    ארי טננבוים No Comments on האחים יואל ושמואל אלהרר בסינגל חדש: "עצור לנשום" | האזינו

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות מוקלטות

    גם בפייסבוק

    היום ברדיו

    [daily-schedule schedule=1]

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    מצרכים:
    4 בטטות קטנות או 2 גדולות
    1 כף רוטב צ'ילי או 1 כפית סילאן + 1/2 כפית צ'ילי גרוס
    1 כף רוטב סויה או טריאקי
    2 כפות גדושות טחינה לבנה אחלה
    3 כפות פירורי לחם – כל סוג שיש בבית (פנקו, זהובים, רגילים)
    4-5 כפות קמח תופח
    1/2 כפית מלח

    מטבל טחינה:
    4 כפות טחינה לבנה אחלה
    3-4 כפות קרם קוקוס או יוגורט (פרווה או חלבי)
    מעט מלח

    אופן הכנה:
    – אופים את הבטטות, עם הקליפה, עד ריכוך בתנור שחומם ל-180 מעלות. מוציאים את תוכן הבטטה ומצננים. עוד אופציה היא לקלוף את הבטטה, לחתוך לקוביות ו"לבשל" במיקרו עד ריכוך. כך או כך, עדיף מאוד לא לבשל במים כי הבטטה תספוג המון נוזלים.
    – מועכים את הבטטה בקערה בינונית ומוסיפים את כל המצרכים, לפי הסדר ברשימת המצרכים, ומערבבים.
    – מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומרססים בספריי שמן.
    – יוצרים לביבות שמנמנות עם ידיים רטובות ומניחים על נייר האפייה.
    – אופים במשך 20-30 דקות והופכים לצד השני לעוד 10 דקות (לא חובה להפוך אבל יוצא יותר טעים).
    – חשוב לתת ללביבות להצטנן מעט לפני שמוציאים אותן מהתבנית כדי שהן תתייצבנה.
    – להגשה: מערבבים טחינה עם קרם קוקוס ומלח ומגישים לצד הלביבות.

    טיפ של אחלה:
    – רוצים לשדרג? מוסיפים לתערובת עלי טימין קצוצים דק.
    – לגרסה אסיאתית מוסיפים 1/2 כפית משחת קארי אדומה או ירוקה.
    – לגרסה חלבית מערבבים את הטחינה (במטבל) עם יוגורט במקום קרם קוקוס.

    שמונת ימי החנוכה משרים אווירה חגיגית. את השולחן החגיגי תוכלו לשדרג בקלות עם מגוון סלטי אחלה של שטראוס, בטעמים ביתיים המשתלבים נהדר בכל ארוחה – חלבית, בשרית או פרווה.

    כל המתכונים של סלטי אחלה הורכבו במיוחד מחומרי הגלם הטובים והטריים ביותר, ובשילוב נגיעה אישית  ומדויקת. כל מתכון שנבחר באחלה מתחיל במטבח הפיתוח הקטן שבצד מפעל הסלטים, עובר דיוקי תיבול ומרקם ואז עובר לייצור במטבח הגדול של אחלה.

    אחלה מזמינה אתכם להנות ממגוון סלטי אחלה המוכרים והאהובים שיעשירו את הסעודה בטעמים ביתיים ונפלאים: חומוס וטחינה משובחים, מטבוחה מרוקאית חריפה שמורכבת מעגבניות, פלפלים מתוקים ופלפלים חריפים בבישול ארוך עד לקבלת הטעם העמוק והמרקם הסמיך שמאפיין את המטבוחה של אמא, חציל בטעם כבד שהפך לאחד האייקונים של המטבח הישראלי ומכיל חצילים מטוגנים, בצל זהוב, ביצים קשות ותיבול מדויק הנטחנים יחד לממרח בעל מרקם דמוי פטה, כרובית בטחינה- פרוסות של כרובית מוזהבות עטופות בטחינה סמיכה ועשירה, סלט חזרת- סלק וחזרת בתיבול מאוזן של חמיצות, מתיקות ומליחות שיוצרים קסם מיוחד ערב לחיך. ועוד מגוון סלטים רחב שסוד ההצלחה שלהם טמון בחומרי גלם מעולים, טריות, ואהבה אמיתית למטבח.

    כשרות: בד"ץ שארית ישראל



    0 תגובות