- רדיו קול חי - -

טיפים של רובינפלד לחג שמח עם מאפים בריאים וטעימים

מתכון ל – 4 חלות או 20 לחמניות

החומרים:

1 כף מלח.
1 ק"ג קמח כוסמין 80% רובינפלד.
1/2 כוס סוכר.
1 כף שמרים יבשים.
1 כף משפר אפיה רובינפלד.
3- 1/2 2 כוסות מים פושרים (כוס=180 מ"ל).
1/2 כוס שמן.

 

אופן ההכנה:

ללוש את החומרים לבצק אחיד במשך 8 דקות.
להתפיח כשעה וחצי.
לקלוע חלות בכל צורה שתבחרו או לקרוץ לחמניות.
למרוח ביצה ולפזר מלמעלה שומשום או פרג (או שניהם).
לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד להשחמה.

 

טיפים להצלחת המאפה:

  1. לישה ארוכה בין 6-10 דקות.
  2. התפחה אופטימאלית היא: כשהבצק מכפיל את נפחו.
  3. מומלץ במיוחד! התפחה שניה.
  4. לאחר קליעת החלות או קריצת הלחמניות להתפיח שוב בתנור שחומם ל- 50 מעלות.
    חלות ופסי שמרים: כ-40 דקות.
    לחמניות, רוגעלך: כ- 25 דקות.
  5. באפיית חלות או פסי שמרים – לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 22 דקות, להנמיך את החום ל- 160 מעלות ולאפות עוד כ- 25 דקות. כך מתקבל המאפה אפוי היטב גם מבפנים.

רובינפלד מאחלים לכם חג שמח, שנה חדשה טובה ומתוקה ועם הרבה יותר בריאות באפייה ביתית עם קמח כוסמין 80% הטוב ביותר לתזונה ולטעם כל בני המשפחה.