רימון, תמרים וקראנצ': המנה שתיתן טוויסט לשולחן החג

    רועי חיימוב, שף 1 Comment on רימון, תמרים וקראנצ': המנה שתיתן טוויסט לשולחן החג

    מתכון לחג זו כבר מסורת: שף רועי חיימוף חושף את הסוד להכנת פרגית במרינדה בליווי פירות יבשים

    12:30
    19.03.24
    קובי פינקלר No Comments on רס״ב במיל׳ סבסטיאן איון הי"ד נפל בקרב בצפון הרצועה

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    עוף ופירות יבשים הם תמיד שילוב נהדר שכולו אווירת חג, בעדות רבות, ביניהם יוצאי פרס ומרוקו, משלבים בארוחת החג פירות יבשים בווריאציות שונות. הנפוצות שבהן, מילוי בבשר כבש וצנוברים בתבשילי בשר או עוף עם שקדים ואגוזים.

    המועדף עלי זו פרגית במילוי פירות יבשים וסוגי אגוזים, מכיוון שלא אוכלים אגוזים בחג, את הקראנץ' שלהם יחליף דווקא התמר הלח.

    מצרכים:
    10 מדליוני פרגית
    1 בצל קטן
    5 תמרים
    3 תמרים לחים (הצהוב)
    2 משמש
    רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
    1/2 כפית קינמון
    מלח
    פלפל

    מרינדה:
    4 כפות סויה
    1 כף רכז רימונים
    כף חרדל דיז'ון גרגירים
    2 כפות רסק עגבניות
    2 כפות שמן זית
    1/4 כוס יין
    ענף טימין
    פלפל
    מעט מלח (הסויה מלוחה)

    אופן ההכנה:
    משרים את נתחי הפרגית במרינדה לפחות שעה במקרר ועד לילה
    קוצצים מעט גס את מצרכי המילוי, מתבלים, טועמים, ומתקנים תיבול.
    בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות.
    ממלאים כל פרגית במעט מתערובת המילוי (ככפית)
    מגלגלים ונועצים קיסם שיחזיק לנו את הפרגית שלא תפתח במהלך הבישול.
    מכסים את הפרגיות בנייר כסף ומכניסים לתנור ל30 דקות. מסירים את נייר הכסף וממשיכים לבשל עוד כ-10 דקות עד לקבלת גוון זהוב ויפה.
    מיד כשיוצא מהתנור מברישים במעט דבש לקבלת ברק יפה וטעים.
    מקשטים בגרגירי רימון ומגישים.

    בתיאבון ושנה טובה 🙂


    רועי חיימוב הוא שף של קטרינג 'ענבר', מעביר סדנאות בישול ומארח לחוויה קולינרית במושב בית מאיר.



    1 תגובות

    מיין תגובות
    1. 1

      ימלךךך איזה יופי שנים מכיר את הבנאדם שף מספר אחד כדאי מאוד ללכת לבית מאיר לראות את מעשה ידיו המופלאות