מצאנו את חלת הדבש המושלמת לחג

    עפר גדנקן No Comments on מצאנו את חלת הדבש המושלמת לחג

    חגי תשרי הם הזדמנות נהדרת להתחדש במתכונים חגיגיים במיוחד. אחד המתכונים ששבה את ליבינו הוא המתכון הנהדר של 'שמרית' לחלת-דבש מרשימה וטעימה כאחד. סוד הצלחתה טמון בשילוב 'נטורינה' מועשרת בשמן קוקוס, המעשירה את החלה ותורמת למרקמה הרך, מעניקה טעם נפלא, ושומרת על הטריות לאורך זמן. הנה המתכון:

    0:16
    19.03.24
    נתי קאליש No Comments on בראשות גדולי הדור: בישיבת רש"י חגגו חצי יובל

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    רכיבים ל-2 חלות כתר בקוטר 26 ס"מ:

    רכיבים לבצק

    7 כוסות קמח (1 ק"ג)

    1 קובייה או שקית שמרים טריים (50 גרם)

    1/4 כוס סוכר (50 גרם)

    2 ביצים (גודל לארג')

    1 כף מלח (15 גרם)

    80 גר' נטורינה מומסת בקערה

    1/4 כוס דבש (80 גרם)

    1 ו-1/2 כוסות מים פושרים (360 מ"ל)

    רכיבים לזיגוג הדבש

    4 כפות דבש מדוללות ב-2 כפות מים רותחים

    אופן ההכנה

    1 . בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים את הקמח והשמרית. (קובייה יש לפורר ישירות לקמח). מוספים את הסוכר, הביצים, הנטורינה המומסת, הדבש והמלח במהירות איטית. מוסיפים בהדרגה את המים ומערבלים כ- 10 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך וקצת דביק.

    2 . מעבירים את הבצק לקערה משומנת והופכים אותו בתוכה, כך שיכוסה בשמן. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.

    3 . מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מכל חלק יוצרים חלת כתר אחת.

    4 . מכל חלק יוצרים 7 כדורי בצק, מניחים את 7 הכדורים בתוך תבנית עגולה מרופדת בנייר אפייה בצורת כתר במרווחים של 2 ס"מ האחד מהשני. במרכז התבנית מניחים רינג או כלי עגול בקוטר 5 ס"מ ליצירת החלל במרכז ומתפיחים כ- 40 דקות.

    5 . אופים בתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות כ- 25 דקות, עד להזהבה.

    מכינים את הזיגוג: מערבבים את הדבש במים הרותחים, מברישים כל חלה כמחצית מהכמות בעת היציאה מהתנור. מצננים ומגישים. חג שמח!



    0 תגובות