מצאנו את הפשטידה המושלמת לקיץ: קיש עגבניות וזיתים

    עפר גדנקן No Comments on מצאנו את הפשטידה המושלמת לקיץ: קיש עגבניות וזיתים

    ימות הקיץ החמים והשהות הארוכה בבית, מביאים עימם את הצורך למצוא פשטידה קלילה ומוצלחת. כזו ש'תסגור פינה' לארוחת ערב, אבל לא תכביד יותר מדי – ועדיף שגם תראה מושקעת במיוחד…חברת מוצרי האפיה 'שמרית', מגישה את המתכון המושלם: קיש עגבניות וזיתים משובח עם מילוי עגבניות וגבינה טעים ביותר על קלתית בצק פריך. השימוש בנטורינה קוקוס שאינה מכילה שומן מוקשה או טעם לוואי, הופך את הבצק לנוח במיוחד – ושומר על טריותו לאורך זמן. מומלץ בחום.

    9:29
    19.03.24
    התעוררות No Comments on צחוק זה בריא; אבל יש גבולות | פינת אימא מאיר

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    רכיבים לתבנית בקוטר 24 ס"מ

    חומרים לבצק:

    1 נטורינה קוקוס (200 גר')

    חצי כפית מלח (4 גר')

    2 כפות מים (20 מ"ל)

    2 חלמונים (ביצה בגודל M)

    2.5 כוסות קמח (310 גר')

    למלית:

    1 כף שמן זית

    1 בצל גדול פרוס לפרוסות

    מלח ופלפל

    200 גר' גבינת מוצרלה מגוררת

    350 גר' עגבניות שרי חצויות

    זיתים ללא חרצנים

    לרויאל:

    1 גביע שמנת מתוקה (250 מ"ל)

    2 ביצים

    1 כף גדושה קמח

    מלח ופלפל

    1 כפית עלי טימין או בזיליקום

    אופן ההכנה:

    1.במערבל עם וו גיטרה מערבלים את הנטורינה, המלח והביצה כ-2-4 דקות עד שמתקבל קרם חלק. מוסיפים את שאר חומרי הבצק וממשיכים לערבל עד לקבלת בצק חלק.

    2.עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור של 30 דקות לפחות.

    3.מעבירים את הבצק לאחר הקירור לנייר אפייה מקומח. מקמחים את המערוך והבצק ומרדדים לעלה בעובי חצי ס"מ ופחות. במידה והבצק דביק, מקמחים קלות את הבצק והמערוך.

    4.מעבירים את הבצק לתבנית על ידי הפיכת הנייר אפייה על גבי התבנית. מסירים את נייר האפייה בעדינות ומהדקים את הבצק היטב לבסיס ולשוליים. מסירים קצוות מיותרים ומעבירים למקפיא לחצי שעה.

    5.אופים חלקית בתנור שחומם מראש ל -175 מעלות כ10 דקות ומצננים.

    6.הכנת המלית: מטגנים בצל עם מעט שמן זית עד הזהבה, מתבלים במלח ופלפל.

    7.הכנת הרויאל: טורפים יחד שמנת מתוקה, ביצים, קמח, מלח, פלפל וטימין עד שמתקבלת תערובת אחידה.

    8.מפזרים על הקלתית בצל מטוגן, עגבניות וזיתים. מפזרים מחצית מכמות המוצרלה, יוצקים מעל את רוטב הרויאל ומפזרים בשנית את יתרת המוצרלה.

    אופים בתנור שחומם מראש ל 165 מעלות כ 35-45 דק, עד שהבצק מזהיב והמלית מתייצבת. מצננים ומגישים. בתיאבון!



    0 תגובות