מעבר לאתר המותאם




1

ניחוחות שבת • אומרים סטופ לפחמימות ועוברים לירקות

דוד קליגר No Comments on ניחוחות שבת • אומרים סטופ לפחמימות ועוברים לירקות

המתכונים של מירי זורגר כפי שהוגשו בתוכנית 'ניחוחות שבת' • הפעם אחרי כל הפחמימות שאכלנו בשל סגרי הקורונה מגישה זורגר מתכוני ירקות שונים ובריאים יותר

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות מוקלטות

גם בפייסבוק

היום ברדיו

[daily-schedule schedule=1]

פוסטים אחרונים

תגיות

סטייק כרוב – מצרכים:
1 כרוב פרוס
שמן זית
מלח ים
פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה:
פורסים את הכרוב ומסדרים על גבי תבנית מרופדת בניר אפיה
משמנים מתבלים
אופים בתנור שחומם עד להשחמה
מגישים עם טחינה או איולי

•••••

ירקות אנטי פסטי – מצרכים:
2 חצילים קלופים פרוסים מומלחים
4 בטטות קלופות פרוסות
2 פלפלים ירוקים בהירים חתוכים
2 פלפלים אדומים חתוכים
1/2 כרוב פרוס
2-3 חב אספרגוס קלופים
4-5 קישואים פרוסים
2 בצלים סגולים חתוכים ל-4
1 חב' ברוקולי

לתיבול:
שמן
מלח גס
פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה:
את הירקות מסדרים בתבנית
מעל משמנים ומפזרים מלח פלפל
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להשחמה

•••••

ירקות בתחמיץ בהרט-טורשי – מצרכים:
4 גזרים חתוכים
3/4 כרובית פרחים
1/2 כרוב
3 קולורבי חתוך
2 פלפלים חריפים קצוצים
2 גמבה חתוך
עלי סלרי
מלפפונים עם קליפה

לתחמיץ הראשון:
1 1/2 כוסות חומץ
3 כוסות מים
1 כף מלח
1 כף סוכר

לתחמיץ השני:
1/2 כוס חומץ
3 כפות בהרט חמוצים
2 כפות שמן
1 ראש שום

אופן ההכנה:
את התחמיץ הראשון מביאים לרתיחה מניחים את הירקות ל-2 דק בתחמיץ הרותח מוציאים ומעבירים לצנצנת מכבים את האש
מוסיפים את מצרכי תחמיץ מס 2 מוסיפים אל הסיר עם התחמיץ ומערבבים
שופכים את התחמיץ מעל הירקות וסוגרים עם מכסה
מניחים לשעתיים במקרר ומגישים

•••••

ירקות מוקפצים עם פסטה אורז – מצרכים:
2 בצלים קצוצים
4 שיני שום כתושות
2 גזרים חתוכים לג'וליאן
3 קישואים חתוכים לאצבעות
4 פלפלים בצבעים חתוכים לרצועות דקות
1/2 כרוב לבן קצוץ
2 כוסות אפונה קפואה
1 חב' אטריות אורז רחבות

לתיבול:
1/2 כוס רוטב סויה
1/3 כוס שמן
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

להגשה:
2 כוסות קשיו מטוגן במעט שמן
1 חב' אטריות נודלס מבושלים לפי הוראות היצרן

אופן ההכנה:
במחבת ווק מתחילים בטיגון הבצלים עד להשחמה קלה מוסיפים את השום ואז את שאר הירקות לפי סדר הקשיחות שלהם
מטגנים תוך כדי הקפצה עד שירקות הקשים מעט רכים
מתבלים ומערבבים מוסיפים את אטריות הנודלס מערבבים ומגישים מיד
מפזרים אגוזי קשיו לפני ההגשה

•••••

פלפל ממולא פרווה – מצרכים:
10 פלפלים אדומים או ירוק בהיר

למלית:
2 כוסות אורז לא מבושל
2 בצלים קצוצים
3 גזרים מגוררים
2 סלסילות פטריות קצוצות
4-5 בצלים ירוקים קצוצים
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
1 מיכל של 250 גר' רסק עגבניות
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה מעושנת
1/3 כוס שמן

לרוטב:
500 גר' רסק עגבניות
500 מ"ל מים
1/3 כוס שמן
1 וחצי כפיות מלח
4-5 כפות סוכר
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
2 כפיות פפריקה מתוקה
2 כפיות גריל עוף
3 עגבניות חלוטות ללא הקליפה

אופן ההכנה:
תחילה מנקים את הפלפלים שוטפים ומניחים בצד
הכנת האורז
מטגנים בצל להשחמה
מוסיפים את הגזר מטגנים קלות
מוסיפים את הפטריות והבצל הירוק ומטגנים וך כדי ערבוב עד להשחמה קלה של הפטריות
מוסיפים את האורז ומערבבים
מוסיפים את הרסק עגבניות והתבלינים ומערבבים
מוסיפים את הנוזלים ומבשלים לרתיחה
מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 ד'
טועמים את האורז ומתקנים תיבול
מכינים את הרוטב
את העגבניות החלוטות טוחנים במעבד מזון
מוסיפים את שאר הרכיבים וטוחנים למחית חלקה
מעבירים את הרוטב לסיר ומבשלים לרתיחה
מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 ד' על אש נמוכה

הרכבת המנה:
מכינים סיר או תבנית גבוהה כס"מ מעל גובה הפלפלים
ממלאים את הפלפלים באורז שבישלנו
דוחסים היטב ומניחים בתבנית
שופכים מעל את הרוטב
מכסים בנייר כסף
מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים מכוסה כשעה וחצי
מסירים את הכיסוי ואופים עוד כ-15 ד' ללא כיסוי

האזינו לתוכנית המלאה:



0 תגובות