- רדיו קול חי - -

היער השחור שלי • עוגת שוקולד, קרם ריקוטה ופירות אדומים

היער השחור שלי

כוסות אישיות עם שכבות עוגת שוקולד, קרם ריקוטה ומרקחת פירות אדומים (8 כוסות אישיות)

"עוגת היער השחור" היא עוגה גרמנית קלאסית שמקורה בתחילת המאה הקודמת. כמו במתכונים קלאסיים רבים יש כמה קונדיטורים שטוענים לכתר. בכל מקרה, מדובר באחת העוגות האהובות בגרמניה ובעולם. בעיניי היא סמל לפינוק של אימא. החלטתי לתת פרשנות עדכנית לעוגה המופלאה ולהגיש אותה בכוסות אישיות בשכבות של עוגת שוקולד איכותית, קצפת ריקוטה מעולה ומרקחת דובדבנים.

 

החומרים:

אופן ההכנה:

 

  1. מרתיחים בסיר קטן את הדובדבנים והריבה ומבשלים על אש נמוכה כ-5 דקות. שומרים בצד בטמפרטורת החדר.
  2. מקציפים במטרפה ידנית גבינה, 100 גרם סוכר ומיץ לימון לקבלת קרם אחיד. בקערת המיקסר מקציפים שמנת לקצפת יציבה עם 3 כפות סוכר. מאחדים את תערובות הגבינה והשמנת בתנועות קיפול עדינות עד לקבלת קרם אחיד. אם אוהבים, אפשר להוסיף גרידת לימון לקרם.
  3. מתחילים בהרכבת המנה בכוסות שמפניה אישיות: מפזרים בתחתית הכוס 2 כפות גדושות פירורי עוגה, מעל 2 מניחים כפות מקרם קצפת גבינה, ומעל – 2 כפות מתערובת הדובדבנים. חוזרים על סידור השכבות. מקשטים בעלה נענע טרייה ובשבבי שוקולד אם אוהבים.

 

מתכון לעוגת שוקולד בסיסית ועסיסית:
(כמות המצרכים מתאימה לתבנית אינגליש קייק)

 

הוראות הכנה:

 

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מנפים יחד לתוך קערה קמח, אבקת קקאו, סודה לשתייה ומלח.
  2. בקערה נפרדת מקציפים יחד חמאה וסוכר לתערובת קרמית אוורירית. מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומערבבים היטב. מתחילים להוסיף לסירוגין מעט מתערובת הקמח, ולאחר שהיא נבלעת מוסיפים מעט קפה. ממשיכים כך עד שכל הקמח והקפה מתמזגים לתערובת אחידה. להיזהר לא לערבב יתר על המידה כי אז יתקבל מרקם דחוס.
  3. אופים בתבנית משומנת כ-35 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
  4. אם נשארת תערובת קצפת ריקוטה, ניתן לצפות בה את שאר העוגה.

מגיש: תום פרנץ | צילום: שירן כרמל | סטיילינג: מאיה ליבנת הרוש | הכלים באדיבות Golf&co

 

רוצים עוד מתכונים? מגזין בופה, עכשיו בחנויות
לרכישת מנוי שנתי – 80 ש"ח בלבד: 072-2341454

bufe_logo [1]