מרכיבים ל25 מיני שושנים:
- 1/23 כוסות קמח (500 גרם)
- 1/2 שקית או 1/2 קובייה של שמרית
- 1/2 שקית משפר אפיה
- 100 גרם חמאה רכה
- שקית סוכר וניל
- 2 ביצים גודל L
- 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
- 3/4 כוס חלב (180 מ"ל)
- קורט מלח
החומרים למלית:
- 500 גרם גבינה לבנה יבשה (למשל "טוב טעם")
- ביצה 1 גודל L
- 2 כפות קורנפלור או קמח
- כף גדולה של חמאה מומסת (20 גרם)
- 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
- 2 כפיות תמצית וניל
- גרידה מלימון אחד
- 1 כוס צימוקים בהירים קטנים (100 גרם)
למריחה ולקישוט:
- ביצה טרופה, סוכר לבן, אבקת סוכר.
אופן ההכנה:
- מכניסים לקערת מערבל את כל חומרי הבצק, פרט לחמאה
- מוסיפים בהדרגה את החמאה הרכה ולשים עד לקבלת בצק רך וקטיפתי
- משהים מכוסה במקרר (לפחות שעה).
- בקערה נוספת, מערבבים את חומרי המלית, ללא הצימוקים, לתערובת אחידה
- מחלקים את הבצק ל-2, מרדדים כל חלק לעלה בעובי 1/2 ס"מ
- מורחים חצי מתערובת המלית ומפזרים את הצימוקים
- מגלגלים לרולדה ופורסים לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ.
- משכיבים את הפרוסות עם מרווחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ומתפיחים מכוסה כ-30 דקות במקום חמים
- מברישים בעדינות בביצה טרופה ומפזרים סוכר לבן.
- אופים בתנור שחומם מראש ל- °C170 עד 15 דקות לקבלת גוון זהוב.
- מפזרים אבקת סוכר.