- רדיו קול חי - -

שושני גבינה וצימוקים לשבועות

מרכיבים ל25 מיני שושנים:

 

 

החומרים למלית:

 

למריחה ולקישוט:

 

 

אופן ההכנה:

 

  1. מכניסים לקערת מערבל את כל חומרי הבצק, פרט לחמאה
  2. מוסיפים בהדרגה את החמאה הרכה ולשים עד לקבלת בצק רך וקטיפתי
  3. משהים מכוסה במקרר (לפחות שעה).
  4. בקערה נוספת, מערבבים את חומרי המלית, ללא הצימוקים, לתערובת אחידה
  5. מחלקים את הבצק ל-2, מרדדים כל חלק לעלה בעובי 1/2 ס"מ
  6. מורחים חצי מתערובת המלית ומפזרים את הצימוקים
  7. מגלגלים לרולדה ופורסים לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ.
  8. משכיבים את הפרוסות עם מרווחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ומתפיחים מכוסה כ-30 דקות במקום חמים
  9. מברישים בעדינות בביצה טרופה ומפזרים סוכר לבן.
  10. אופים בתנור שחומם מראש ל- °C170 עד 15 דקות לקבלת גוון זהוב.
  11. מפזרים אבקת סוכר.