ניחוחות שבת • עוגות בחושות, טורטים והמון טיפים

    דוד קליגר 2 Comment on ניחוחות שבת • עוגות בחושות, טורטים והמון טיפים

    המתכונים של מירי זורגר כפי שהוגשו בתוכנית 'ניחוחות שבת' • הפעם לרגל סיום קורס של טכנולוגיית מזון בחרה זורגר לתת תוכנית מיוחדת של מתוכנים לעוגות בחושות וטורטים לצד המון טיפים אותם היא למדה

    ניחוחות שבת
    12:46
    19.04.24
    אבי יעקב No Comments on הלכה למעשה: מרן הגאב"ד הגר"מ גרוס בדרשת שבת הגדול | צפו

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    עוגת שוקולד בחושה סבתא זורגר – מצרכים:
    5 ביצים
    1 כוס סוכר
    1 כוס שוקולית
    1 כוס קמח
    3/4 כוס שמן
    3 כפות קקאו
    1 כוס קצפת צימחית
    1 שקית אבקת אפיה

    לקרם:
    3 כפות קקאו
    3 כפות סוכר
    4 כפות מים
    1/2 כוס קצפת צמחית
    25 גר' מרגרינה

    אופן ההכנה:
    את מצרכי העוגה יש לערבב בקערה להעביר ל-2 תבניות אינגליש ח"פ
    לאפות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות כ-45 ד'

    הכנת הקרם:
    לבשל את המצרכים מלבד המרגרינה
    כשרתח להוסיף את המרגרינה
    לדקור את העוגה בכף עץ הפוכה ולשפוך מעל את הקרם
    העוגה מעולה בהקפאה

    •••••

    מאפינס' שוקולד קלים ואווריריים עם הפתעה – מצרכים:
    7 ביצים שלמות
    3 כוסות סוכר
    2 כוסות שמן
    1 חב' אינסטנט וניל
    2 כפות קפה
    מעט רום
    1 מיכל ריצ' קפה
    1 שקית אבקת אפיה
    1 חב' קמח תופח

    למילוי – סוכריות טופי קרמל

    אופן ההכנה:
    תחילה מערבבים נוזלי א"כ מוסיפים קמח וא. אפיה ומערבבים עד למסה אחידה. לא לערבב יותר מדי
    מסדרים עטרות ניר בתבנית שקעים מזלפים כד ל-4/3 מהגובה מניחים בתוך כל מאפין 1 טופי
    אופים כ-20 ד' בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להתיצבות
    מצפים במוס תות או כל מוס שתרצו
    מגישים עם סרט סטן ורוד

    •••••

    עוגת קפה (דובי אוירכמן בודפשט) – מצרכים:
    2 כוסות קמח
    1 שקית אבקת אפיה
    2 ביצים
    רבע כוס שמן
    1 1/4 כוסות סוכר
    חצי כוס מים
    כוס וחצי קצפת צמחית
    2 כפות סוכר חום
    2 כפות נס קפה

    לפירורים:
    50 גר' מרגרינה
    חצי כוס קמח
    חצי כוס אגוזים
    1 כף סוכר

    רוטב:
    1/3 כוס סוכר
    3 כפות ריצ'
    2 כפות קפה
    3 כפות שמן
    2 כפיות סוכר חום
    1 סוכר וניל

    אופן ההכנה:
    בקערת המיקסר שמים את מצרכי העוגה לפי סדר הרשימה
    מערבבים רק עד לקבלת מסה אחידה
    מכינים את הפירורים
    במעבד מזון שמים את המצרכים ומעבדים בפולסים לקבלת פירורים

    הרכבת העוגה:
    בתבנית בינונית שמים את מסת העוגה
    בתבנית נפרדת מניחים את הפירורים
    שמים את 2 התבניות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ואופים כ-40 ד' או עד שהקיסם יוצא יבש
    מכינים את הרוטב
    שמים בסיר את כל המצרכים ומבשלים עד שהסוכר נמס ויש רוטב אחיד

    הרכבת העוגה:
    כשהעוגה מוכנה מוצאים מהתנור ושופכים מעל את הרוטב
    מפזרים את הפירורים מצננים ומגישים

    •••••

    עוגת שיש – מצרכים:
    15 ביצים מופרדות
    2 וחצי כוסות סוכר
    1 וחצי כוסות שמן
    1 וחצי כוסות מיץ תפוזים
    2 שקיות אבקת אפיה
    2 סוכר וניל
    4 וחצי כוסות קמח
    2 כוסות אבקת שוקו

    אופן ההכנה:
    מקציפים חלבון עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב
    את החלמונים טורפים עם השמן והמיץ
    את הקמח מערבבים עם הסוכר וניל והאבקת אפיה
    מוסיפים בתנועות קיפול לסרוגין יבשים ורטובים ומערבבים בעדינות עד לקבלת מסה אחידה
    שופכים אל תבנית בגודל 30 על 40 גבוהה כשהיא מרופדת בנייר אפיה את מחצית מהמסה ואל המחצית הנוספת מוסיפים את אבקת השוקולית וטורפים בעדינות עד לקבלת מסה אחידה
    מעבירים את המסה החומה אל התבנית ויוצרים עם מזלג דוגמת שיש
    מכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות ואופים כשעה
    העוגה מעולה בהקפאה

    •••••

    עוגת שוקולד בחושה – מאפינס שוקולד – מצרכים:
    7 ביצים
    3 כוסות סוכר
    2 כוסות שמן
    1 שקית אינסטנט שוקולד
    2 כפות קפה נמס
    1/3 כוס רום
    1 קצפת צמחית
    2 שקיות אבקת אפיה
    1 קמח שוקולד

    לציפוי-קרם מוקה:
    1 שמנת מתוקה
    1/2 כוס חלב
    1/2 שקית אינסטנט וניל
    2 כפיות קפה נמס
    1/3 כוס ליקר קפה

    אופן ההכנה:
    מקציפים ביצים שלמות וסוכר לקצף בהיר ונוזלי
    מוסיפים את שאר החמרים לפי סדר הרשימה
    את הקמח מוסיפים בסוף ולא מערבבים יותר מדי רק עד שהקמח נטמע
    מעבירים ל-3 תבניות אינגליש-קייק משומנות או מרופדות בניר אפיה
    אפיה בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ-40 ד' או עד שהעוגה יציבה

    •••••

    מאפינס שוקולד ציפס אורן גירון – מצרכים:
    230 גרם קמח
    5 גרם אבקת אפיה
    3 גרם אבקת סודה לשתיה
    1/2 כפית מלח
    2 ביצים
    70 גרם סוכר חום
    70 סוכר לבן
    160 מ"ל חלב
    75 גרם חמאה מומסת
    1/2 כפית משחת וניל
    200 גרם שוקולד צ'יפס
    70 גרם אגוזים קצוצים

    אופן ההכנה:
    מחממים מראש תנור לחום בינוני, 180 מעלות.
    מערבבים בקערה גדולה את כל החומרים היבשים: קמח,אבקת אפיה סודה ומלח.
    בקערה נפרדת טורפים את הביצים והסוכרים, מוסיפים את החלב, החמאה ומשחת הוניל.
    יוצרים גומה במרכז החומרים היבשים, ומוסיפים את החומרים הרטובים. מערבבים רק עד אשר התערובת אחידה.
    מוסיפים את השוקולד צ'יפס והאגוזים בתנועת קיפול פנימה.
    מחלקים את התערובת לתבניות השקעים.
    אופים 15-20 דקות או עד שקיסם הננעץ באמצע המאפינס' יוצא עם מעט פירורים לחים עליו.

    האזינו לתוכנית המלאה:



    2 תגובות

    מיין תגובות
    1. 2

      מה זה הכמיויות ההזויות של הסוכר, מירי?
      אין פלא שאת סוכרתית.
      ממתי שמים בעוגה 3 כוסות סוכר?
      בחיים לא שמתי ככה והעוגות שלי מספיק טעימות.
      3 כוסות סוכר+שמנת מתוקה או ריצ ושוקולית.
      ועוד טופי.
      נו, באמת, לא הגזמת????

    2. 1

      העוגות- הכמויות של המתכונים מוגזמת כמות הביצים , הסוכר השמן המתיקות ????