- רדיו קול חי - -

הסוד נחשף: כך מכינים עוגת שמרים מושלמת!

מתכון למאפה שמרים שוקולד.

לבצק:
קילו קמח שמרים
1/2 כוס שמן
ביצה
1/2 כוס סוכר
בין 2 ל 3 כוסות מים

למילוי:
ממרח שוקולד של "השחר" או כל ממרח שוקולד איכותי וטוב.

אופן ההכנה:
1. במיקסר עם וו לישה שמים את חומרי הבצק במהירות בינונית למשך 7 דק' עד שמתקבל בצק חלק, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו. לאחר מכן ניתן להוריד את נפח הבצק ולהתפיח שוב (אופציה בלבד).

2. לאחר שהבצק טפח, מחלקים את הבצק לכדורים ומרדדים כל כדור לעלה גדול ודק (לא מדי), לאחר מכן מורחים מהמילוי ומגלגלים לגליל ארוך.

כל 3 גלילים קולעים לצמה ושמים בתבנית על נייר אפיה. מורחים ביצה טרופה עם מעט מים. לאחר מכן מפזרים שומשום (לא חובה).

מתפיחים כרבע שעה לפני הכניסה לתנור ואז מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות עד חצי שעה (תלוי בתנור שלכן..)

מוציאים מהתנור, קוצרים מחמאות על ניחוחות השוקולד ופורסים לתיאבון!