הסוד נחשף: כך מכינים עוגת שמרים מושלמת!

    תהילה 6 Comment on הסוד נחשף: כך מכינים עוגת שמרים מושלמת!

    מתכון למאפה שמרים שוקולד טעים במיוחד שלא ישאיר מחמאה אחת מרחוק | כמה פשוט, ככה טעים!

    13:14
    28.03.24
    מהדורת הבוקר No Comments on ה'מתכון' של האור החיים למנוחת הנפש | הרב צבי אריה אדלר

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    מתכון למאפה שמרים שוקולד.

    לבצק:
    קילו קמח שמרים
    1/2 כוס שמן
    ביצה
    1/2 כוס סוכר
    בין 2 ל 3 כוסות מים

    למילוי:
    ממרח שוקולד של "השחר" או כל ממרח שוקולד איכותי וטוב.

    אופן ההכנה:
    1. במיקסר עם וו לישה שמים את חומרי הבצק במהירות בינונית למשך 7 דק' עד שמתקבל בצק חלק, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו. לאחר מכן ניתן להוריד את נפח הבצק ולהתפיח שוב (אופציה בלבד).

    2. לאחר שהבצק טפח, מחלקים את הבצק לכדורים ומרדדים כל כדור לעלה גדול ודק (לא מדי), לאחר מכן מורחים מהמילוי ומגלגלים לגליל ארוך.

    כל 3 גלילים קולעים לצמה ושמים בתבנית על נייר אפיה. מורחים ביצה טרופה עם מעט מים. לאחר מכן מפזרים שומשום (לא חובה).

    מתפיחים כרבע שעה לפני הכניסה לתנור ואז מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות עד חצי שעה (תלוי בתנור שלכן..)

    מוציאים מהתנור, קוצרים מחמאות על ניחוחות השוקולד ופורסים לתיאבון!



    6 תגובות

    מיין תגובות
    1. 6

      כמה צמות יוצא מקילו קמח?

      1. מומלץ מקילו להכין 6 צמות, כלומר 2 עוגות של אינגליש קייק.

    2. 5

      מה זה סוד.
      עוד סוד כזה ואבדנו.
      לא יותר טעים עם מלית שמכינים בבית?
      קקאו, סוכר, פודינג וניל, שמן?

    3. 4

      מתכון לא נכון בכלל,וממש לא סוד,
      פשוט חוסר מקצועיות וחוסר הבנה, בבצק שמרים חייב להיות שמרים על מנת שהבצק יתפח,וחייב להיות חמאה, בנוסף רוב האנשים מכינים עם שוקולד השחר,או נוטלה,אז מה הסוד פה,

      1. בקמח שמרים אסור להוסיף שמרים.
        אפשר 200 גר' חמאה במקום חצי כוס השמן.
        וחוץ מזה אתה חזר על מרשם בתפריט …..

    4. 3

      למי שלא הבין הסוד הוא הצורה, לא המילוי ולא הבצק…
      למי שכתב שחובה חמאה, ממש לא נכון, אני מכינה עם שמן ויוצא מעולה! לא מחליפה את המתכון שלי!
      מאוד דומה למתכון הזה, אבל, אני משתמשת בכוסמין לבן או 80%, ומוסיפה את השמן לקראת סוף הלישה.
      ממליצה על הצורה במתכון ואוהבת מילוי ביתי ולא ממרח מוכן, ממיסים קקא, סוכר, שוקולית, שמן, קינמון וכמה קוביות שוקולד.
      תהנו!