מתכון לתשעת הימים: סמבוסק טונה

    עפר גדנקן No Comments on מתכון לתשעת הימים: סמבוסק טונה

    טונה סטארקיסט, הטונה האהובה בישראל, מזמינה אתכם לבשל ולאפות בתשעת הימים עם מבחר מוצרי הטונה האיכותיים. טונה סטארקיסט אינה מכילה חומר משמר, ועשירה בחלבון מלא ואיכותי. היא ניתנת לחימום ולכן משתלבת היטב כמנת חלבון בכל ארוחה חמה, וכן כתוספת מזינה ומעשירה לכל סלט. כל ארוחה עם טונה סטארקיסט היא ארוחה עשירה, מזינה וטעימה לכל המשפחה!

    13:14
    28.03.24
    מהדורת הבוקר No Comments on ה'מתכון' של האור החיים למנוחת הנפש | הרב צבי אריה אדלר

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    המתכון באדיבות טונה סטארקיסט

    מצרכים (כ-25-30 יח')

    לבצק:

    1 ק"ג קמח לבן

    1 כוס שמן

    2 כפות מחוקות שמרים יבשים (6 גרם)

    ½ כף מלח

    2 כוסות מים פושרים

    למלית:

    3 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן 160 גרם

    ½ כפית פלפל שחור

    ½ כפית כמון

    1 כפית שטוחה מלח

    4 בצלים קלופים וקצוצים דק

    לטיגון:

    שמן לטיגון עמוק (כ-10 ס"מ גובה)

    אופן ההכנה:

    לבצק: מערבבים בקערה את כל החומרים לבצק ולשים עד לקבלת בצק חלק ואחיד. מכסים את הקערה במגבת או בניילון נצמד ומתפיחים כ-30 דקות. מחלקים את הבצק ל-3 ומרדדים כל חלק לעלה בעובי כ-0.5 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר כ-10 ס"מ ומניחים על משטח עבודה מקומח.

    למלית: מחממים במחבת שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מסננים את הטונה מהשמן ומפוררים בקערה בעזרת מזלג. מוסיפים לקערה את הבצל המטוגן ומתבלים בפלפל שחור, בכמון ובמלח ומערבבים היטב.

    להרכבת הסמבוסק: שמים כפית מהמלית על כל עיגול בצק וסוגרים את הדופן לקבלת חצי עיגול. מהדקים היטב את קצוות הבצק. מחממים במחבת את השמן לטיגון עמוק ומטגנים את הסמבוסק משני הצדדים כ-5 דקות מכל צד או עד להזהבה. מוציאים ומניחים בצד על נייר סופג לספיגת השמן.

    להגשה: מגישים חם עם רוטב לבחירתכם או עם סלט עלים ירוקים.

    בתיאבון!



    0 תגובות