ניחוחות שבת • תוכנית בת שעתיים עם שפע מתכונים לחג

    דוד קליגר No Comments on ניחוחות שבת • תוכנית בת שעתיים עם שפע מתכונים לחג

    המתכונים של מירי זורגר כפי שהוגשו בתוכנית 'ניחוחות שבת' • הפעם לקראת חג הפסח היתה תוכנית כפולה ולמשך שעתיים בה ניתנו שפע של מתכונים לכבוד החג ולכבוד שבת קודש

    ניחוחות שבת
    15:05
    28.03.24
    אשת חיל No Comments on "הקב"ה בחר לניסיון הזה את האנשים הכי מיוחדים שלו"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    עוגיות שוקולד צ'יפס לפסח ציון – מצרכים:
    225 גר' שומן מוקשה
    290 גר' סוכר
    2 חלמונים
    2 ביצים
    75 גר' קקאו
    100 גר' קמח תפו"א
    10 גר' פודינג וניל או שוקו
    200 גר' שקדים
    10 גר' אבקת אפיה
    450 גר' שוקולד צ'יפס

    אופן ההכנה:
    מסה שומנית שומן סוכר
    ביצים לאט לאט
    ואז את שאר הרכיבים
    לגלגל לכדורים לאפות בחום של 180 מעלות 6-7 ד'

    •••••

    עוגיות תחרה-כשר לפסח – מצרכים:
    200 גרם אבקת סוכר
    1/2 כוס קמח (70 גרם) או קמח שקדים (ראו הערה לעיל)
    200 גרם פרוסות שקדים מולבנים
    120 גרם חמאה מומסת פושרת – או שומן קוקוס
    1 כוס מיץ תפוזים (200 גרם)
    1 כפית קליפת תפוז מגורדת

    הכנה:
    מערבבים את אבקת הסוכר עם הקמח.
    מוסיפים את מיץ התפוזים, החמאה, השקדים וקליפת התפוז. מערבבים היטב.
    מניחים במקרר בכלי סגור למשך כל הלילה.
    מכסים תבנית בנייר אפייה ועליו צובטים פיסות מהתערובת לכדי גבעות קטנות במרחק גדול (עשרה סנטימטרים) אחת מהשנייה.
    מרטיבים את הידיים במים ומשטחים את העוגיות קלות או בעזרת תחתית כוס משומנת.
    אופים בחום שחומם מראש לחום של 140 מעלות במשך כ-25-30 דקות באפייה איטית וממושכת, עד שמתקבלות עוגיות שטוחות וזהובות.

    •••••

    עוגת שיש בחושה לפסח (מתאים ל-2 תבניות אינגליש קייק) – מצרכים:
    4 ביצים
    כוס סוכר
    ת. וניל / סוכר וניל
    100 מ"ל שמן
    100 מ"ל מיץ תפוזים
    200 גר' קמח תפו"א
    70 גר' טפיוקה / שקית אינסטנט פודינג וניל
    130 גר' אבקת שקדים
    150 גר' אגוזים טחונים

    למסה חומה:
    2 כפות אבקת שוקו

    אופן ההכנה
    הקצפת ביצים עם סוכר
    ערבוב של נוזלים בנפרד וערבוב של קמחים בנפרד
    לאחר שנוצר קצף מאחדים לסירוגין נוזלים עם יבשים
    אפיה בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות עד להשחמה

    •••••

    עוגיות שקדים איטלקיות לפסח – מצרכים (לכ-25 עוגיות):
    1 חלבון
    1/8‬ כפית מלח‬
    1/2‬ כפית דבש נוזלי‬
    1/2 1 כוסות (160 גרם) שקדים טחונים לאבקה
    כ-2/3 כוס (140 גרם) סוכר
    כ-1/2 כוס (70 גרם) אבקת סוכר מנופה

    לקישוט: כ-1/4 כוס (25 גרם) שקדים פרוסים
    לערבב הכל בקערה או מעבד מזון עד כדי מסה חלקה
    לשים במקרר
    ליצור סהרונים
    לפזר מעל שקדים
    לאפות כ-6-7 דק' בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות

    •••••

    בצק פריך מלוח לפסח – מצרכים:
    250 מ"ל שמן
    190 ביצים
    1 כפית מלח
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
    1 כפית אבקת שום
    1 כפית פפריקה מתוקה
    400 גר' קמח תפו"א
    130 גר' עמילן טפיוקה
    100 גר אבקת שקדים

    אופן ההכנה:
    מקציפים ביצים ושמן לאמולסיה כמו מיונז
    מוסיפים קמחים ותבלינים ומעבדים לבצק
    מגלגלים לגלילים ומקררים שעה
    פורסים ואופים ב-180 מעלות עד להשחמה

    •••••

    עוגת בלינצעס לפסח – מצרכים:

    לבלינצ'עס:
    4 ביצים
    4 כפות קמח תפוחי אדמה
    1/3 כוס שמן
    1/2 כפית מלח
    2 כפות סוכר
    שמן לטיגון

    למלית:
    כוס קקאו
    2 כוסות סוכר
    1/2 כוס שמן
    שקית סוכר וניל
    ביצה

    להקרמה:
    3 ביצים
    שקית אינסטנט וניל
    2 כפות סוכר

    לציפוי:
    שקדים פרוסים מולבנים

    אופן ההכנה:
    תחילה מכינים את הבלינצ'עס
    מערבבים את המסה במעבד מזון למסה חלקה
    מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים חביתיות עד שהמסה נגמרת
    מכינים את המלית

    •••••

    פטה כבד – מצרכים:
    500 גר' כבד צלוי
    3 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה
    כפית מלח
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
    1 פרגית מטוגנת כסטייק עד להשחמה
    3 ביצים קשות

    אופן ההכנה:
    את כל הרכיבים יש לשים במעבד מזון ולטחון עד לקבלת אמולסיה חלקה
    מניחים בפורמה או בנייר אפיה מגולגל לנקניק ומקררים
    מצפים באגוזים קצוצים ומטוגנים

    אפשרות הגשה נוספת:
    הכינו מציות כשרות לפסח מהמתכון הנ"ל הניחו מציה מעל זלפו פטה ואז שוב מציה ואז שוב כבד
    סיימו עם מציה וקשטו עם לקט עלים

    •••••

    כבדי עוף בדובדבנים – מצרכים:
    500 גר' כבד עוף צלוי
    4 בצלים פרוסים
    1/2 כוס סוכר חום
    צנצנת דובדבנים ללא גלעינים
    כפית מלח
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה:
    חממי שמן במחבת עמוקה וטגני את הבצלים עד להשחמה
    הוסיפי את הסוכר והמשיכי לטגן עד לקבלת קרמל
    הוסיפי את הדובדבנים ותבלי
    בשלי כשעה עד להסמכת הרוטב
    הוסיפי את הכבדים ובשלי חצי שעה נוספת
    הגישי בסלסילות עלי בלינצ'עס

    •••••

    קנלוני פרגית לפסח – מצרכים לבלינצ'ס:
    6 ביצים
    6 כפות קמח תפוחי אדמה
    3 כפות פטרוזיליה קצוצה
    כפית מלח
    מעט פלפל שחור גרוס טרי
    1/2 כוס שמן

    למלית:
    4 פרגיות ללא העור קצוצות דק
    3 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה
    4 ביצים קשות מגוררות
    2 תפוחי אדמה מבושלים מגוררים גס
    4 בצלים ירוקים קצוצים
    2 ביצים טריות
    כפית מלח
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה:
    בבלנדר מוט טרפי את מצרכי הבלילה
    הכיני בלינצ'עס דקים

    הכנת המלית:
    טגני את הבצלים עד להשחמה קלה
    הוסיפי את הפרגיות הקצוצות וטגני עד להשחמה קלה כ-10 ד'
    הסירי מהאש והוסיפי את שאר הרכיבים
    ערבבי היטב
    מלאי את הבלינצ'עס וגלגלי
    הברישי במעט שמן והכניסי לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות
    אפי עד להשחמה

    האזינו לתוכנית המלאה:



    0 תגובות