המצרכים:
- 1 ליטר גלידת וניל, חלבית או פרווה
- 1/4 כפית של זעפרן
- 3 כפות מי ורדים
- 2 כפות פיסטוק חלבי חצויים
לקישוט (אופציונאלי):
- 1/2 כוס קצפת צמחית או חלבית לא מוקצפת
אופן ההכנה:
- מוציאים את הגלידה מהמקפיא ונותנים לה לעמוד בטמפ' החדר למשך 20 דק' או עד שהיא רכה כך שהיא קלה לתמרון.
- אם משתמשים בקצפת, מוזגים אותה לתוך צלחת שטוחה בגובה של כ- 6 מ"מ, ומניחים במקפיא עד שהנוזל קופא.
- מערבבים את הזעפרן ואת מי הורדים ומקפלים אל תוך בלילת הגלידה הרכה.
- בתנועות קיפול מוסיפים גם את הפיסטוקים ושומרים מעט מהם לקישוט מעל.
- מוציאים את הקצפת הקפואה מהמקפיא, ושוברים אותה לחלקים, מקפלים את החלקים אל תוך בלילת הגלידה, ושומרים מעט מהשבבים לקישוט.
- מגישים בקעריות ומקשטים עם יתרת הפיסטוק ושבבי הקצפת הקפואה.