ניחוחות שבת • התחליף המומלץ ל'קרעפלאך' ומנות נוספות לפורים

    דוד קליגר No Comments on ניחוחות שבת • התחליף המומלץ ל'קרעפלאך' ומנות נוספות לפורים

    המתכונים של מירי זורגר כפי שהוגשו בתוכנית 'ניחוחות שבת' • הפעם בתפריט: תחליף ל'קרעפלאך' ומנות נוספות לקראת חג הפורים ולכבוד שבת קודש

    18:18
    28.03.24
    זמן אוויר No Comments on הסינגלים השירים והאלבומים החדשים | חדשות התעשייה

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    קנלוני פרגית – מצרכים:
    1 חב' פסטה קנלוני

    למלית:
    4 פרגיות ללא העור טחונות
    1 חזה עוף טחון
    4 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה
    1 כפית מלח
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    לרוטב עגבניות:
    2 בצלים קצוצים
    5 עגבניות בשלות
    1 כוס רוטב צ'ילי
    250 גר' רסק עגבניות
    1 ו-1/2 כוסות מים
    5-6 שיני שום
    כפית מלח
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
    3-4 כפיות סוכר

    אופן ההכנה – הכנת הרוטב:
    את מצרכי הרוטב מלבד הבצלים שימי במעבד מזון וטחני למחית חלקה
    טגני את הבצלים עד להשחמה והעבירי את הרוטב אל הסיר
    הביאי לרתיחה טעמי ותקני תיבול
    בשלי כחצי שעה

    הכנת המלית:
    טגני את הבצלים עד להשחמה קלה
    הוסיפי את הפרגיות הקצוצות וטגני עד להשחמה קלה כ-10 ד'
    הסירי מהאש והוסיפי את שאר הרכיבים
    ערבבי היטב
    שימי את המלית בשקית זילוף ומלאי את הקנלוני
    הניחי בתבנית אפיה
    שפכי מעל את הרוטב
    אפי בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-40 ד'
    בדקי עם סכין שהפסטה מוכנה

    •••••

    כרוב ממולא – מצרכים:
    500 גר' הודו אדום טחון
    500 גר' פרגית עוף טחון
    2 כוסות אורז מבושל
    400 גר' רסק עגבניות
    3 בצלים קצוצים ומטוגנים עד להשחמה
    כפית וחצי מלח
    1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
    1/2 כוס סוכר
    1/2 כוס שמן

    למילוי:
    2 כרובים קפואים ליומים מופשרים לילה בטמפרטורת החדר

    לרוטב:
    1/3 כוס שמון
    1 ק"ג רסק עגבניות
    כפית וחצי מלח
    2 כפיות פפריקה מתוקה
    2 כפיות פפריקה מעושנת
    2 כפיות תבלין שקשוקה
    1 כפית גדושה פלפל שחור גרוס טרי
    10 כפיות סוכר

    אופן ההכנה:
    את מצרכי המלית מערבבים היטב טועמים ומתקנים תיבול

    הפרדת העלים:
    חותכים ומוציאים את גזע הכרוב ומפרידים לעלים מסירים את החלק הקשה בשידרת העלה
    ממלאים את העלים, מניחים בחלק העליון כף גדושה מלית סוגרים משני הצדדים ומגלגלים מניחים בתבנית עם התפר כלפי התבנית
    מכינים כך את הכל (בשלב הזה אפשר להקפיא)

    הכנת הרוטב:
    מביאים לרתיחה את הרסק השמן והמים
    מתבלים ומתקנים תיבול
    מסדרים את הכרוב בסיר ומעל הכל מניחים כרוב קצוץ
    מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומכסים ומבשלים כ-3 שעות
    מגישים עם פירה תפוחי אדמה

    •••••

    קרפלך במלית עוף – מצרכים לבצק:
    2 כוסות מים
    100 גר' מרגרינה
    1 כפית מלח
    4 כוסות קמח
    4 חלמונים

    מלית:
    150 גר' חזה עוף טחון
    150 גר' פרגית טחונה
    2 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה
    1 כפית מלח
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה – הכנת הבצק:
    בסיר יש לשים את המים המרגרינה והמלח ולהביא לרתיחה
    להעביר את הבצק לקערת המיקסר ולהוסיף את החלמונים אחד אחד עד לקבלת בצק רך ואחיד

    הכנת המלית:
    ערבבי את המצרכים
    טעמי ותקני תיבול

    הרכבת המנה:
    רדדי את הבצק לעלה דק וקרצי עגולים בקוטר 7 ס"מ
    את המלית העבירי לשקית זילוף וזלפי מלית במרכז העיגול סיגרי וחצי עיגול
    חממי בסיר מים עם מלח ובשלי את הקרעפלך בכל פעם 8-10 קרעפלך עד שהם צפים
    הוציאי והניחי במסננת שטפי והעבירי לכלי יבש
    הכיני כך את כולם
    שמני את הקרעפלך למניעת הידבקות
    לשימוש במרק טגני את הקרעפלך קלות

    הגשה נוספת:
    טגני רצועות בצל עד להשחמה
    תבלי במעט מלח ופלפל הוסיפי את הקרעפלך המטוגנים והקפיצי קלות

    •••••
    חזה עוף במלית מעושנת – מצרכים למעטפת:
    1000 גר' חזה עוף מדוקק

    למלית:
    500 גר' חזה עוף
    150 גר' חלבון
    150 גר' פירורי לחם
    100 גר' פסטרמה מעושנת
    4 בצלים פרוסים ומטוגנים עד להשחמה
    1 כף פפריקה מתוקה
    1 כף פפריקה מעושנת
    1 כפית מלח
    1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
    1/3 כוס שמן

    אופן ההכנה:
    מעל חתיכת נייר כסף מניחים ניילון נצמד מסדרים את השניצלים בצורה חופפת משאירים כ-4 ס"מ מכל צד ריק ללא שניצל
    את מצרכי המלית מלבד פירורי הלחם שמים במעבד מזון ומעבדים למלית חלקה
    מעבדים כ-7 ד' להתפתחות החלבון
    מוסיפים את פירורי הלחם ומעבדים כ-2 ד' נוספות מניחים בצד לחצי שעה לספיגת טעמים
    מזלפים את המלית באמצע השיצלים ועם הניילון הנצמד והנייר כסף מגלגלים לגליל בקוטר 4 ס"מ
    מגלגלים בצדדים לסוכריה ומניחים בצד
    מסדרים כך את שאר השניצלים
    ממלאים תבנית עד חצי הגובה ומניחים את הרולדות אופים בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות 20 ד'
    מצננים ואז מסירים את הכיסוי
    מקלפים את הנייר ומקפיאים

    האזינו לתוכנית המלאה:



    0 תגובות