אוזני המן במלית פרג

    יוסי ברויער 1 Comment on אוזני המן במלית פרג
    12:27
    28.03.24
    אשת חיל No Comments on איך מגיעים לפסח ברוגע: דיתי וינשטיין מגלה את הסודות

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    מיקי שמוכל השבוע חיפשתם משהו מאווירת פורים להכין לשבת ולא מצאתם? היום התראיין השף קונדיטור מיקי שמו בתוכנית "ניחוחות שבת" המשודדרת בכל יום חמישי בין השעות 11:00-12:00 והעניק למאזינות קול-חי מתכון מעולה של אוזני המן במלית פרג טעימים, במיוחד לפורים. לא תנסו?

    אוזני המן במלית פרג

    המצרכים:

    למלית:

    • 270 גר' פרג (3 כוסות) טחון טרי
    • 200 גר' סוכר דמררה (חום בהיר)
    • 1/2 כוס חלב (או מים או מיץ תפוזים)
    • 50 גר' חמאה (או מחמאה)
    • 1/2 גרידת לימון
    • 1/2 – 3/4 כוס עוגיות פריכות
    • 3 – 4 כפות אגוזי מלך קצוצים

     

    לבצק:

    • 200 גר' חמאה
    • 1 כוס אבקת סוכר מנופה (120 גר')
    • 1 ביצה XL (או L + 1 חלמון)
    • 3 כוסות קמח מנופה (420 גר')
    • 1/2 שקית אבקת אפייה (5 גר')
    • קורט מלח
    • שקית סוכר וניל (או 1/2 כפית תמצית וניל)

     

    כלים:

    • כוס לקרוץ עיגולים
    • מערוך

     

    אופן ההכנה:

    ראשית מכינים את המלית ומצננים אותה במקרר:

    הכנת המלית:

    1. בסיר מרתיחים את החלב עם החמאה והסוכר.
    2. לאחר שהנוזלים רתחו, מנמיכים את האש, ומוסיפים לה את גרידת הלימון, האגוזים והעוגיות,
    3. מבשלים למשך 2 דק' תוך כדי ערבוב קל.
    4. מוסיפים את הפרג ומערבבים עד שהתערובת הופכת אחידה.
    5. מניילנים ומניחים במקרר.

     

    הכנת הבצק:

    1. בקערת ערבוב למיקסר, בוחשים את החמאה, הסוכר והמלח בעזרת וו הלישה בצורת גיטרה, עד לאחידות.
    2. מוסיפים ביצה ואת אבקת סוכר הווניל או תמצית הווניל ומערבבים.
    3. לאחר מכן, מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ללישה קצרה, כך שיתקבל בצק מחובר ולא חלק (אם הבצק יצא חלק, זה אומר שהוא נלוש יתר על המידה).
    4. מעבדים את הבצק למשך חצי דקה בידיים ליצירת צורה של גליל ועוטפים בניילון נצמד
    5. מכניסים למקרר למשך חצי שעה.
    6. מקמחים את משטח העבודה קלות בלבד, כדי למנוע תזוזה של הבצק וכדי לא לגרום לבצק להדבק למשטח העבודה.
    7. מרדדים את הבצק לעובי של בערך 1/2 ס"מ (מעט פחות) וקורצים עיגולים מהבצק.
    8. חוזרים על שלב הרידוד והקריצה עד לסיום כל הבצק שברשותנו.
    9. מניחים כפית נדיבה מהמלית במרכז כל עיגול, ומכווצים את העיגול לכיוון המלית, ובכך יוצרים את צורת המשולש.
    10. הסגירה של המשולש אינה עד הסוף, משאירים אותה פתוחה כדי לאפשר לאדים שיבקעו מהמלית לצאת החוצה מבלי ליצור פיצוץ באוזן ההמן.
    11. מחממים תנור אפייה ל- 180 – 190 מעלות, תלוי בעוצמת התנור, ואופים למשך כ- 15 דק', עד שאוזן ההמן מקבלת גוון צהוב
    12. ניתן להרים את האוזן ולראות האם האוזן קיבלה גוון צהוב מתחת.
    13. מוציאים מהתנור ומפזרים מעל אבקת סוכר.

     

    לגיוון:

    ניתן להחליף את המלית באוזן ההמן בשוקולד למריחה בתוספת אגוזים ועוגיות, או ריבת חלב, ממרח חלבה, או כל ממרח אחר שאוהבים.

     

    האזינו לשף מיקי שמו המתארח בתכנית ניחוחות השבת ומציג את המתכון:



    1 תגובות

    מיין תגובות
    1. 1

      טיפ מקצועי למי שמעונין. כידוע לפרג יש מרירות ,
      והדרך הטובה להוציא אותה, היא לערבב את הפרג בנוזלים הרותחים(מים או חלבלפי המתכון הזה).
      ורק אז להוסיף את כל החומרים למלית. קצת ריבה מוסיף המון לטעם. בתאבון ופורים שמח ומבדח.