החרדים בעד שילוב ילדים עם מוגבלות בכיתות רגילות

    עפר גדנקן No Comments on החרדים בעד שילוב ילדים עם מוגבלות בכיתות רגילות

    סקר חדש של הקריה האקדמית אונו בדק את עמדות הציבור החרדי על שילוב אנשים עם מוגבלויות וחושף תוצאות מפתיעות וחיוביות ● 84% מהציבור החרדי חושבים ששילוב ילדים עם מוגבלות בכיתות רגילות יתרום לילדיהם ● יחד עם זאת ניכר כי קיימת סטיגמה על אנשים עם מוגבלות נפשית

    9:52
    29.03.24
    הרב אהרן לוי No Comments on מלכודת גיוס החרדים \\ פרשת צו עם הרב אהרן לוי

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    בסקר החדש שיזמה הקריה האקדמית אונו, התגלה כי עמדותיו של הציבור החרדי בסוגיית שילוב אנשים עם מוגבלויות בחברה חיוביות מאוד. 93% מאמינים שחשוב להקצות משאבים לטובת שילוב ילדים עם מוגבלות במערכת החינוך, נתון מעודד במיוחד, בהשוואה לפרסומים בתקופה האחרונה על התנגדות נחרצת של הורים רבים באוכלוסיה הכללית לשילוב של ילדים עם מוגבלות במסגרות החינוכיות של ילדיהם. רק בקיץ האחרון נחשפנו למאבקם של תושבי בני ברק למען שמירה על בתי ספר לילדים עם צרכים מיוחדים והתנגדות נחרצת לפגיעה באוכלוסיה זו, שמתגלה כעת כקרובה ללבם במיוחד.

    עוד עלה בתוצאות הסקר כי 85% מהנשאלים חושבים כי העסקת אנשים עם מוגבלות בעסקים בשוק החופשי לא פוגעת בהצלחת עסק, 77% מהנשאלים בסקר הסכימו כי מסגרות דיור לאנשים עם מוגבלות, צריכות להיות ממוקמות בלב השכונה והקהילה. זאת בניגוד למחקרים רבים שנערכו בנושא באוכלוסיה הכללית ומצאו כי ישראלים מתקשים לקבל אנשים עם מוגבלויות כשכנים.‏

    הרוב המוחלט של הנשאלים העידו כי הם מכירים אישית אנשים עם מוגבלות וכן מחזיקים בדעות חיוביות כלפי שילובם במערכות החינוך והתעסוקה. ברמה המעשית, רובם פתוחים לכך שילדם ילמד בכיתה עם מורה עם מוגבלות פיזית או חושית.

    נתון מעניין נוסף שהתגלה בסקר הוא שלמרות הפתיחות הגבוהה למוגבלויות, להורים החרדים כן מפריע אם למורה של ילדיהם יש מוגבלות. המגבלה שמפריעה באופן הכי משמעותי היא מגבלה נפשית עם כ-80% ולאחריה מגבלה חושית עם שיעור של כ-20% ול-6% מפריעה מגבלה פיזית.

    ד"ר חיים זיכרמן, ראש קמפוסים חרדיים בקריה האקדמית אונו- "היחס לבעלי מוגבלויות בקהילה החרדית, היה לאורך השנים במגרש החסד. אתגר השילוב מבקש לשנות את הגישה מהתסכלות של חסד להסתכלות של שוויון זכויות.נתוני הסקר מלמדים כי קיים שינוי פנימי בתוך הקהילה, ולפיו בעלי המוגבלויות זוכים למקום גדל והולך בתוך הקהילה, כחלק טבעי בה. קבלתם של בעלי מוגבלויות בבניין המגורים, בבתי הספר ושילובם בסביבה הטבעית, מסייעת להם אך לא פחות מכך לקהילה כולה ההולכת ומתגוונת גם בהיבט זה"



    0 תגובות