- רדיו קול חי - -

משימה 5 – תפוחים – צהלה כרמל

תפוחים בקרם שמנת, פירות ופרורים פריכים

 

החומרים לפירורים

 

 

אופן ההכנה: 

 

  1. לשים את כל החומרים לבצק אחיד
  2. מפוררים ואופים עד להשחמה
  3. לאחר קירור קל מפוררים שוב לפירורים קטנים בעזרת האצבעות.

 

לקרם

 

 

אופן ההכנה:

 

  1. מרתיחים את החלב
  2. בקערה נוספת בוחשים את החלמונים הסוכר והקורנפלור
  3. כשהחלב רותח מוסיפים אותו לתערובת החלמונים ובוחשים בשנית
  4. מחזירים את הבלילה לסיר ומבשלים עד להסמכה
  5. מקררים היטב. מקציפים את השמנת מתוקה ומוסיפים לתערובת המבושלת הקרה.

 

לתפוחים מוקפצים

 

 

אופן ההכנה

 

  1. מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות.
  2. ממיסים את החמאה בסיר ומוסיפים את התפוחים
  3. מפזרים מעל סוכר וקינמון ומקפיצים כעשר דקות עד שהתפוחים מתרככים
  4. מצננים.

 

לרוטב פירות היער

 

 

להרכבה:

 

מרכיבים שכבות לפי הסדר הבא:

 

בתחתית הגביע מזלפים מהקרם עליו מוספים תפוחים מוקפצים, ומעליו לזלף שוב שכבת קרם, מעל הקרם לסדר שכבת פירות יער, ומעל לפזר שכבת פירורים. לקישוט אני הוספתי שוקולד לבן מקולף.

 

בהצלחה!