- רדיו קול חי - -

משימה 5 – תפוחים – שרה מזרחי

סלט קולרבי ותפוחי גראנד עם קשיו:

 

 

לרוטב:

 

 

אופן ההכנה:

 

  1. מקלפים את הקולרבי ומגרדים על פומפייה גסה
  2. תפוחים מקלפים ופורסים דק דק כמו גפרורים
  3. משרים את התפוחים במים עם מיץ משני הלימונים
  4. בסיר קטן מבשלים את תרכיז התפוחים הכוסברה זרעי החרדל והג'ינג'ר ומביאים לרתיחה
  5. מסירים מהאש ומקררים .
  6. לאחר הקירור מכניסים לבלנדר ומוסיפים את 2 סוגי השמן מלח ופלפל
  7. ומערבבים עד לקבלת נוזל חום כהה
  8. מסננים את התפוחים

 

אופן ההגשה:

 

מניחים על צלחת את עלי הבייבי או הרוקט ועליהם את הקולרבי והתפוחים יוצקים מעל את הרוטב ומפזרים אגוזי קשיו (ניתן להחליף באגוזי מלך)

 

רביולי במילוי תפוחים

m5-sara-mizrachi [1]

 

לרוטב:

 

 

מילוי:

 

 

להכנת הרביולי:

 

 

אופן ההכנה:

 

להכנת רוטב הוניל והחלב

  1. בסיר קטן מרתיחים את השמנת המתוקה והחלב המרוכז עם מקל הוניל.
  2. לאחר חימום קצר, מגרדים עם גב סכין את כל תוכן התרמילים ומוסיפים חזרה לסיר יחד עם התרמילים הריקים
  3. מוסיפים לסיר את פירורי החלבה, מערבבים היטב ומסירים מהאש. משליכים את התרמילים הריקים.
  4. מכינים בן מארי נוסף.
  5. במיקסר מקציפים את ארבעת החלמונים, יחד עם כף סוכר, במשך 10 דקות, עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
  6. בזהירות, תוך כדי הקצפה, מוזגים את רוטב השמנת לחלמונים ומשאירים בסיר מעט גרגרי וניל ושמנת.
  7. מקציפים במשך חצי דקה ומעבירים את תערובת החלמונים והשמנת לבן-מארי.
  8. עם מקצפת יד מקציפים ללא הפסקה במשך 4 דקות, או עד שהתערובת מסמיכה.
  9. מסירים מהאש, מניחים את הקערה על גבי קערה גדולה יותר עם מי-קרח, וממשיכים להקציף עד למרקם רך.
  10. מעבירים דרך מסננת דקה (חשוב שהתערובת תהיה חלקה מחלמונים קרושים או גושי חלבה קטנים)
  11. עוטפים בניילון נצמד כך שהוא נוגע בפני הרוטב ושומרים במקרר.

 

להכנת קרם התפוחים

 

  1. מכניסים לסיר, בו נותרו גרגרי וניל וטיפה שמנת, את רסק תפוחי העץ
  2. על אש בינונית, מצמצמים תוך כדי ערבוב, את רסק התפוחים עד שהופך לקרם סמיך

 

להכנת הרביולי

 

  1. לשים יחד את מרכיבי הבצק ומניחים בצד. מרדדים שליש מכמות הבצק על משטח עבודה נקי ומקומח (את היתרה שומרים במקרר) עד לעובי 3-4 מילימטר.
  2. עם כוס דקה בקוטר 5 ס"מ או עם רינג מתכת, חותכים לעיגולים.
  3. על כל עיגול מורחים חצי כפית קרם תפוחים, מניחים שתי קוביות תפוחים ומפזרים מעט פירורי חלבה.
  4. סוגרים את העיגול ומקפידים להדק היטב את הקצוות. את הרביולי המוכנים שומרים על מגש מקומח, מכוסה מגבת, על מנת שלא יתייבשו וייסדקו.
  5. מרתיחים סיר מים גדול עם מעט מלח ומבשלים בו את הרביולי ממשיכים לבשל עוד כדקה כשהרביולי, ועם כף מחוררת מוציאים ומעבירים לצלחת הגשה צפים

 

להגשה:

 

  1. מוסיפים את הרוטב המוכן מעל לרביולי ומצננים.
  2. מפזרים מעל פירורי חלבה ומגישים.