מעבר לאתר המותאם




1

שושנים לשבת: מאפה שושנים משובח

אתי קצבורג 2 Comment on שושנים לשבת: מאפה שושנים משובח

את העוגה הזו לא תוכלן להפסיק לאכול • שילוב של שמרים וקינמון זה חגיגה קולינרית מושלמת • הכל לכבוד שבת

21:24
04.06.20
ידידיה מאיר No Comments on יש דיינים בירושלים // ידידיה מאיר

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות מוקלטות

גם בפייסבוק

היום ברדיו

[daily-schedule schedule=1]

פוסטים אחרונים

תגיות

רכיבים:
חומרים ל 3 עוגות

1 ק"ג קמח שמרים "שמרית"
1 כף מלח (20 גר')
¼ כוס סוכר (50 גר')
2 ביצים גודל L
100 גרם מרגרינה שמרית מומסת
¼ כוס דבש (80 גר')
½1 כוס וחצי מים פושרים (360 מ"ל)

למלית

5-6 כפות מרגרינה שמרית מומסת
¾ כוס סוכר חום מעורבב עם כף קינמון טחון
להברשה לאחר האפייה: 4 כפות דבש מדוללות בכף מים רותחים

אופן ההכנה:
1. בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים קלות את הקמח, הסוכר והמלח. מוסיפים בהדרגה את יתר החומרים ומערבלים כ- 10 דקות עד לקבלת בצק חלק ואחיד . את החצי כוס הנותרת מוספים באיטיות עד לקבלת בצק אחיד וגמיש, הבצק לא צריך להיות רך מאוד.
2.משמנים מעט את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומשהים למנוחה עד הכפלת נפח (כ- שעה וחצי שעתיים).
3.מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים, כל חלק מרדדים למלבן דק בגדול 30 X 40ס"מ. מסירים שוליים מיותרים ומברישים במרגרינה המומסת. מפזרים שליש מהמלית ומרדדים קלות.
4.מגלגלים לרולדה ומניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה, שהתפר פונה מטה. בעזרת מספריים חדות ונקיות חותכים מהבצק כמעט עד סופו חתיכות בעובי 1 ס"מ. חתיכה ראשונה נשארת במרכז, חתיכה שניה מניחים לכיוון ימין וחתיכה שלישית פונה לכיוון שמאל. חוזרים על סדר הפעולות עד לקצהו של הגליל. מסיימים בחלק הפונה ישר, ניתן להסיר את החתיכה האחרונה.
5.מכסים ומניחים לתפיחה נוספת כחצי שעה.
6.מחממים תנור ל 175 ° מעלות ואופים כ 15-20 דקות עד שהמאפה שחום ותפוח.
7.מוציאים מהתנור ומברישים בדבש. מצננים ומגישים .



2 תגובות

מיין תגובות
  1. 2

    אני מחפשת את המתכון של עוגת שלהבת שדיברו על זה בתוכנית האחרונה עם מירי זורגר. כינו אותה "עוגת שלהבת". כרגיל לא הספקתי לכתוב. מאד מבקשת לפרסם או לשלוח לי למייל שצרפתי