מתכוננים לחגים: עוגת תפוח בדבש חגיגית במיוחד

    אתי קצבורג No Comments on מתכוננים לחגים: עוגת תפוח בדבש חגיגית במיוחד

    בין שלל המאפים וההכנות שלכן לחג קחו בחשבון אותה • העוגה הזו כמה היא יפה ככה היא טעימה • שתהיה שנה דבש

    15:05
    28.03.24
    אשת חיל No Comments on "הקב"ה בחר לניסיון הזה את האנשים הכי מיוחדים שלו"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    רכיבים:
    חומרים לבצק:

    1 חבילה בצק פריך מתוק (500 גרם)
    2 כפיות קינמון
    2 כפות דבש (40 גרם)
    כ-1/2 כוס שמנת מתוקה או צמחית 38% (60 מ"ל)

    למלית תפוחים:

    2 תפוחי גרני סמית קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
    2 כפות סוכר חום בהיר (30 גרם)
    30 גרם חמאה או מרגרינה שמרית
    1/2 כפית קינמון טחון

    לקרם וניל:

    1 מיכל שמנת מתוקה או צמחית 38% (250 מ"ל)
    1 כוס חלב רגיל או סויה
    1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80גרם)

    אופן ההכנה:
    1.בקערת מערבל עם וו גיטרה מערבלים במהירות בינונית את הקמח, הקינמון והדבש מוסיפים בהדרגה את השמנת עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
    2.עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור של 30 דקות לפחות.
    3.מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים הבצק לשני חלקים, מרדדים כל חלק לעיגול בעובי חצי ס"מ. גוזרים שבלונה של תפוח מניחים ע"ג הבצק וחותכים בהתאם לשבלונה. מעבירים לקירור עד לחימום התנור.
    4.אופים בתנור שחומם מראש ל175 מעלות כ10-12 דק עד להזהבה קלה של הבצק.
    5.הכנת התפוחים- מבשלים במחבת ע"ג להבה בינונית את קוביות התפוחים, סוכר, חמאה וקינמון. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ5 דק עד להתרככות התפוחים. מסירים ומצננים.
    6.הכנת הקרם- מקציפים בקערה את השמנת, החלב והפודינג וניל עד להיווצרות קרם יציב ומעבירים לשק זילוף.
    7.מניחים את אחד מבסיסי התפוח על צלחת הגשה, מזלפים "טיפות" של הקרם ע"ג הבסיס צפוף ככול שניתן. מפזרים מעל את קוביות התפוחים, סוגרים בשכבת התפוח שנותרה ומזלפים בשנית. מעטרים בדבורים מבצק סוכר או בכל עיטור אחר. שומרים בקירור 4-5 שעות לפני ההגשה.



    0 תגובות