תחזית לחודש הקרוב: הכל דבש

    אתי קצבורג No Comments on תחזית לחודש הקרוב: הכל דבש

    דבש דבורים טהור או סינטטי • שבע טיפים מושלמים לשימוש בדבש • ויום מתוק שיהיה פה

    16:43
    28.03.24
    קובי פינקלר No Comments on המל"ל מזהיר: סיכון מוגבר לישראלים במדינות עוינות

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    החנויות כבר מוצפות בדבש מכל סוג ומין, המוצר המופלא הזה משמש למרפא ולמאכל ומשדרג פלאים את המאכלים הכי בנאליים. הנה מספר טיפים לשימוש נכון בדבש, את הטיפים נותן לנו אלי השף של מסעדת רודריגז ובונוס מתכון עסיסי.

    1. כדי לערבב דבש בקלות למירנדה של הבשר או העוף – אפשר לערבב בכוס עם מעט מים חמים ונוצרת בלילה נוחה יותר לערבוב.
    2. אל תלחצו באם הדבש מגובש- הכל בסדר, הדבר מעיד על איכותו.
    3.ניתן להשתמש בדבש כתחליף לסוכר במתכונים רבים: רטבים וכו'. וכן להמתקת משקאות, מלימונדה
    4.לרוב, ככל שצבע הדבש כהה יותר – טעמו עז ודומיננטי יותר, ומתאים לבישולים כבדים יותר: תבשילי בשר וקדירות, או רטבים בעלי טעם עמוק. דבש בהיר מומלץ לתיבול סלטים, עוף, דגים
    5.הוספה של כפית שתיים דבש לרוטב פפריקה תחזק את הטעם בבישול בשר
    6. כשנצפה צלי בשר או עוף בדבש, ניקח בחשבון שישחים יותר מהר, ולכן, אם ניתן נוסיף את הדבש לרוטב בשלב האחרון של הצלייה בתנור. שווה להדגיש את הטעם בדבש במרינדות שונות, ובעיקר באלו המכילות גם חומץ או מיץ לימון השחמה בדבש אינה חיסרון במיוחד כשמדובר בזמן צליה קצר כמו למשל עוף בתנור. אבל גם בתבשילי קדירה כמו בחמין של שבת נשתמש בכף דבש על מנת להשיג את הגוון החום הענברי שמפיץ ניחוח נפלא.
    7.בסיומה של ארוחת בשר עסיסית, נרצה להגיש קינוח שוקולדי מרהיב פרווה שנרצה לצפות עוגה בציפוי שוקולד, נמיס את השוקולד ואז נוסיף לו קצת מרגרינה וכפית דבש. הדבש יקנה לציפוי ברק כמו בקונדיטוריה.

    ספריבס טלה מקורמל עם צ'ילי על מצע תפו"א:

    מצרכים:

    • 2 יחידות ספריס
    • 100 גרם סוכר
    • 20 שיני שום
    • מעט גינג'ר
    • מעט צ'ילי גרוס
    • מלח, פלפל
    • מקל למון גראס
    • כפית קורנפלור

    אופן ההכנה:

    מפזרים מעט מלח ופלפל על נתחי הספריבס השלמים, מניחים בתבנית ואוטמים עם פרגמנט ונייר כסף ואופים בתנור למשך כשעה וחצי דקות בחום של 180 מעלות.
    לרוטב מקרמלים בסיר 100 גרם סוכר, מוסיפים מעט גינגר למון גראס מקל אחד ו-כ20 שיני שום שלמים. לערבב היטב עד לאיחוד, ומוסיפים מהנוזלים שהצטברו בתבנית לאפיית הספריבס ומפרזים מעל מעט צילי גרוס. מביאים לרתיחה ומסמיכים את הרוטב באמצעות כפית קורנפלור. יוצקים את הרוטב על הבשר במשך כ-10 דקות כשהתבנית פתוחה, תוך כדי מריחה של הנתח בכל שתי דקות.

    אופן ההגשה:

    חותכים את הנתח למנות של 3 עצמות ומגישים על מצע של פירה תפו"א.



    0 תגובות