- רדיו קול חי - -

צפרא טבא • טוויסט מתקתק לארוחת בוקר

ממשיכים עם קונספט ארוחת בוקר ספרו לנו על מתכונים מעניינים ועל ארוחת הבוקר שלכם בימי בין הזמנים ותוכלו לזכות בארוחות זוגיות מתנת ביגה ראשון לציון, והיום על הבוקר לצד ביצת העין הירק והגבינה המסורתית נכין את לבביות הבטטה שיהפכו את הארוחה למשvו שווה במיוחד, הגשה בצלחת נאה ליד מטבל יוגורט

מתכון לביבות בטטה:
מרכיבים: ( 30 יח')
1 קילו בטטה
30 גרם בצל ירוק קצוץ
70 גרם צ׳ילי מתוק
20 גרם סויה
3 גרם תימין
10 גרם מלח
5 גרם פלפל לבן
200 גרם פנקו

אופן הכנה:
מכניסים את הבטטות המקולפות לסיר מים רותחים עד שהבטטות הופכות רכות ( ניתן לבדוק על ידי הכנסת סכין לתוך הבטטות ברגע שהסכין נכנסה חלק הן מוכנות).
מעבירים את הבטטות דרך מסננת, ובמעיכות קטנות מורידים מן הבטטות את הנוזלים כאשר היא עדיין בתוך המסננת.
מניחים את הבטטות בקערה גדולה ומועכים אותה בעזרת מזלג עד למרקם אחיד. מוסיפים את יתר המרכיבים פרט לקמח תירס ומערבבים היטב מכינים קערה קטנה נוספת עם קמח התירס.
מחממים תנור ל150 מעלות
משמנים את הידיים במעט שמן ויוצרים כדורים של 40 גרם מהתערובת,
ומצפים כל כדור בקמח תירס. מועכים בעדינות את כדורי הבטטה לכדי לביבה.
מסדרים את כל הלביבות על מגש אפייה ומכניסים לתנור למשך רבע שעה

המלצת הגשה: שמנת חמוצה או צ׳ילי מתוק

בתאבון

מתכונים וסיפורי ארוחת בוקר תוכלו לשלוח למייל [email protected] ולזכות בארוחה זוגית מפנקת