- רדיו קול חי - -

יש כבוד • פריקסה טוניסאי אורגינל

פריקסה/אתי דהן

המצרכים:
כף מלח.
קילו קמח.
2 כפות סוכר.
2 כפות שמרים
חצי כוס שמן.
מים לפי הצורך.

פריקסה

אופן ההכנה:

ללוש לבצק רך ונעים, להתפיח עד שמכפיל את עצמו. ללוש פעם שניה. לגזור נייר אפיה למלבנים. מעצבת לחמניות ארוכות מעט ומניחה על נייר אפיה גזור – מתפיחה שוב. בזמן שתופח, מחממת ליטר שמן בסיר רחב עם חתיכת גזר (שהשמן לא יישרף). כשהשמן חם, מניחה את תפריקסה עם הנייר בשמן למשך כדקה, ואז מוציאה את הנייר (הוא נשלף בקלות) מטגנת משני הצדדים (פס לבן בצדדים מראה שיצא טוב). מרתיחה תפוח אדמה וביצים עד לריכוך.

ממלאת את הפריקסה:
בסלט ירקות, תפוח אדמה, ביצה, טונה, עריסה (אפשר לקנות מוכן) אני שמה גם טחינה מעל.

בתאבון