צבעוני וחגיגי: פוקאצ'ה עם תוספות מדליקות

    אורי שפט לשמרית No Comments on צבעוני וחגיגי: פוקאצ'ה עם תוספות מדליקות

    חלק מהכיף בחג המקסים הזה שזה זמן לעמוד במטבח ולנסות דברים חדשים • מאפים עם ירקות תמיד מתקבלים בברכה בקרב כל הגילאים • חנוכה עסיסי

    22:01
    28.03.24
    המהדורה המרכזית No Comments on השרה מירי רגב: "לא מאמינה שהחרדים יפרשו מהממשלה"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    אז הבטחנו לכם מתכונים שווים לערבי לביבות.

    ואם את מהמשקיעניות ולא מסתפקת בבאגטים מהסופר שישמשו על תקן הלחם במסיבה אז הנה מתכון לפוקאצ'ה מושלמת.

    הפוקצ'ה היא סוג של לחם עבה, פריך ובהיר שהפך לבן בית בבתי קפה ומסעדות.

    פוקצ'ה איטלקית/אורי שפט לשמרית

    חומרים ל-2 פוקצ'ות:
    • 5 כוסות קמח לבן מנופה (700 גר')
    • כ-½1 כוסות מים חמימים (380 מ"ל)
    • ½ שמרית שמרים טריים
    • ½ שקית משפר אפיה
    • 3 כפות שמן זית
    • 25 גר' מלח (½1 כף)

    חומרים לתוספות לפוקאצ'ה:
    • שמן זית (½ כוס), מלח גס,
    • לבחירה – פלפלים צבעוניים, בצל, פטריות, זוקיני, עגבניות שרי, זיתים, פסטו, צנוברים, עלי בזיליקום.

    אופן ההכנה:
    1. לקערת מערבל עם וו לישה מכניסים את כל החומרים פרט למים (קוביה יש לפורר ביד או להמיס).
    2. לשים כ-4 דקות במהירות איטית תוך הוספה הדרגתית של המים, ולשים 4 דקות נוספות במהירות גבוהה
    3. יוצרים כדור ומניחים מכוסה בקערה לכ-30 דקות
    4. מחלקים הבצק ל-2 ומניחים לעוד 10 דקות מנוחה
    5. מרדדים כל גוש בצק לעלה מלבני בעובי חצי ס"מ ומניחים על תבנית אפייה משומנת (בשמן זית)
    6. מכינים את התוספות, מניחים ומחדירים לעלה הבצק בלחיצה, מפזרים מלח גס ושמן זית
    7. משהים לתפיחה כ-30 דקות
    8. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, כ-15 דקות עד להזהבה



    0 תגובות