קרמבל מלוח
המצרכים:
300 גר' קמח
200 גר' חמאה
100 גר' גבינה צהובה
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
150 גר' בוטנים מלוחים
אופן ההכנה:
- במעבד מזון טוחנים את כל הרכיבים, ומשטחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופנים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות, למשך כ- 20 דק' או עד שמשחים.
פשטידת קישואים דלת קלוריות
המצרכים:
4 קישואים
2 קולרבי
1 בצל
1 בטטה
6 ביצים
3 כפות שמן
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
- מגרדים את הירקות על מגרדת דקה ומערבבים את כל הרכיבים.
- מכניסים לתבנית חד פעמית קטנה וגבוהה (20 X 15).
- אופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות למשך שעה וחצי.
רוטב בשמל
המצרכים:
50 גר' חמאה
50 גר' קמח
2 כוסות חלב
1 כוס שמנת מתוקה
100 גר' גבינה צהובה
100 גר' גבינת קשקבל
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
- מבשלים ביחד בסיר את החמאה והקמח לקבלת רביכה.
- מוסיפים את החלב והשמנת וממשיכים לבשל עד להסמכה.
- מתבלים, ומוסיפים את הגבינות הקשות.
- מביאים את הרוטב לרתיחה.
- טועמים ומתקנים תיבול.