- רדיו קול חי - -

את הסופגניה הזו ליצמן יאשר? זורגר עם מתכון מושלם ובריא

תכניתו של מנחם טוקר "זמן אוויר" עוסקת היום (ב) בדברי שר הבריאות ליצמן בגנות אכילה מרובה של סופגניות. לשידור נקראה שפית קול חי מירי זורגר שהתבקשה לתת מתכון לסופגניה בריאה ולא מטוגנת.

"אני לא יודעת על מה הרעש והמהומה" פתחה זורגר "אם באמת תדעו כמה הטיגון קשה ולא בריא, טוב שמישהו יצא ואמר את זה. זה לא, לא לאכול. צריך לקחת בחשבון ששמן בתעשייה גם אם מחליפים כל יום שמן עדיין מטוגנים סופגניות רבות באותו שמן" אמרה.

"המתכון הוא לסופגניה אפויה עם מילוי שוקולד חופשי, איך שרוצים.

המצרכים:

קילו קמח

50 גרם שמרים טריים

5 כפיות סוכר (אפשר גם 5 כפות)

כפית מלח (חובה)

שתי ביצים

מיכל אחד של שמנת חמוצה

חצי כוס חלב (אפשר גם כוס)

מאה גרם חמאה בטמפרטורת חדר ואפילו רכה יותר

ההכנה:

עושים בצק. לשים את הבצק 10 דקות (לא לוותר) ואז מטפיחים פעם אחת. במקביל מכינים כדורי שוקולד, אני מכינה שוקולד משוקולד אחד על אחד ומקפיאה. אחרי שהבצק טפח שוקלים שלושים גרם, מכינים לחמניות ואז מטפיחים שוב הטפחה קלה. לאחר מכן משטחת את הבצק וממלאת אותו בשוקולד סוגרת כשהפתח כלפי מטה ושמה בתבנית שקעים. מרססת מעט תרסיס שמן ומכניסה לתנור 180 מעלות שחומם מראש עד להשחמה.

ממליצה על קרמל מלוח עשוי עם חמאה ושמנת לתיבול לאחר מכן. אם טובלים את זה זה פשוט מושלם. אפשר גם לכתוש גס עם סכין בייגלה ויוצא שילוב של מלוח ומתוק שזה מעדן" אומרת זורגר.