מוס טונה
מרכיבים:
- 2 צרור / חבילה טונה משומרת – שתי קופסאות, בלי השמן
- 4 כפות מיונז
- 0.5 כוס מיץ לימון – סחוט טרי
- 1 בצל לבן – מגורר בפומפיה
- 1 כפית מלח – שטוחה
- 1 כפית פלפל שחור – שטוחה
- 2 כפית קטשופ
- 1 כפית אבקת מרק עוף של אסם
- 1 כוס לבן – או אשל או גיל
- 1 ג'לטין – שקית של 7 גרם
- 0.3 כוס מים – רותחים, להמסת הג'לטין
אופן ההכנה:
- מכניסים לכוס גבוהה של בלנדר את כל החומרים פרט לג'לטין.
- יש להמיס את הג'לטין במים הרותחים.
- להפעיל את הבלנדר ולטחון את כל המרכיבים ביחד, למקצף טונה אחיד.
- לשפוך פנימה את הג'לטין המומס ולערבב.
- למזוג את התערובת לתבנית שקעים מסיליקון או למנז'טים מתאימים ולהכניס למקרר להקרשה.
- להגיש עם קישוט מלמעלה כיד הדימיון הטובה