- רדיו קול חי - -

קרפיון עסיסי עם חגיגת ירקות אדומים

הוא מוכר לנו כגפילטע פיש , הוא מסורתי ואהוב אבל בואו נדבר רגע על הקרפיון מזווית אחרת: הקרפיון שגדל בבריכות בארץ הוא דג רזה, רק כ-6% שומן. משום כך נחשב כדג בריא. הוא עשיר בויטמין B12, שחשוב לתפקוד התקין של הגוף ולמניעת מחלות. ויטמין B12 חסר הרבה פעמים בנשים ובילדים מכאן חשיבותו.

טעמו עדין מאד ואהוב על כל העדות והגילאים. הטעם העדין משתלב נהדר עם כל הרטבים וכל סגנונות ההכנה. הקרפיון נהדר לא רק לגפילטע פיש ולא רק בחגים אלא כל השנה.

קרפיון בירקות אדומים:
מצרכים לדגים:
6 פרוסות קרפיון נקיות
מצרכים לציפוי
1 כוס קמח
2 ביצים
כף רוטב פסטו פטרוזיליה
2 כוסות פירורי לחם
מצרכים לרוטב
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
3 בצלים קצוצים
4 עגבניות חלוטות חתוכות לקוביות
500 גר' רסק עגבניות
1 כפית מלח
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה מעושנת
1/2 כפית צילי
5-6 שיני שום
פטרוזיליה לקישוט

אופן ההכנה:
טגני בצלים עד להשחמה קלה
הוסיפי שום שינים שלמות וטגני 2-3 ד' נוספות
הוסיפי את הפלפלים וטגני
תבלי וטגני 2-3 ד' נוספות
הוסיפי את העגבניות החתוכות ובשלי כ 5 ד' הוסיפי את הרסק עגבניות ובשלי כשעה טעמי ותקני תיבול

הכנת הדגים:
ערבבי את הביצה עם הפסטו הוסיפי מלח ופלפל שחור
צפי את הדג בקמח לאחר מכן בביצה ואז בפירורי לחם טגני עד להשחמה משני הצדדים
טגני כך את כל הפרוסות
כשהרוטב מוכן לטעמכם הניחו את מנות הדג בסיר ובשלו חצי שעה נוספת. הגישו חם