כשירושלמים חוגגים סוכות • מעורב ירושלמי אסלי

    ערן בן הרוש 1 Comment on כשירושלמים חוגגים סוכות • מעורב ירושלמי אסלי

    איך שלא תסתכלו על זה החג הזה הכי ירושלמי שיש רעיון מעניין לגיוון לאחד ממנות השבת והחג • מעורב ירושלמי עכשווי

    צילום: אנטולי מיכאל
    20:42
    28.03.24
    נתי קאליש No Comments on בג"צ נגד עולם התורה: גדולי ישראל מגיבים בחריפות

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    איך שלא תסתכלו על זה החג הזה הכי ירושלמי שיש
    רעיון מעניין לגיוון לאחד ממנות השבת והחג תהנו!

    מעורב ירושלמי עכשווי
    פרגית, שקדי עגל, אנטריקוט, לבבות עוף, בצלים ועלים ירוקים, טחינה לבנה ועמבה.

    חומרים:
    100 גרם כבדי עוף חתוכים ל-2
    100 גרם שקדי עגל חתוכים לקוביות בינוניות
    50 כבד אווז צלוי וחתוך לקוביות (לבחירה)
    100 גרם פרגית חתוכה לקוביות
    100 גרם בשר אנטריקוט חתוך לרצועות
    50 גרם טחולים
    50 גרם לבבות עוף נקיים

    4 בצלים קטנים פרוסים, צלויים בגריל או על אש גלויה
    10 עלי בזיליקום שלמים ללא הגבעול
    5 עגבניות שרי חלוטות קלות וקלופות
    צרור עלי תרד או רוקט
    3 כפות שמן זית
    מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

    אופן ההכנה:
    מחממים מחבת רחבה. מוסיפים שמן זית. מוסיפים את הפרגיות ומטגנים למשך 3-2 דקות עד שהם נצרבים ומושחמים, מוסיפים את האנטריקוט ושקדי העגל ולאחר כדקה מוסיפים את כבדי העוף, הלבבות והטחולים. לאחר 2 דקות מוסיפים את כבד האווז, מלח ופלפל. מבשלים דקה נוספת. ממשיכים להשחים את המעורב עד למידת ההכנה הרצויה תוך כדי ערבוב. מסירים מעל האש ומוסיפים את עלי התרד, הבזיליקום, העגבניות והבצלים הצלויים מערבבים הכול יחד עם מעט מיץ לימון ומגישים.
    לטחינה לבנה:
    4 כפות טחינה גולמית איכותית
    מיץ מחצי לימון גדול
    מלח
    מעט פלפל לבן
    4 קוביות קרח

    להגשה:
    2 כפות עמבה מוכנה

    אופן ההכנה:
    בבלנדר או במעבד מזון מקציפים את כל החומרים (כולל הקרח!) עד שנוצרת תערובת אוורירית מוקצפת ומעודנת. טועמים ומתקנים תיבול.
    מגישים את המעורב הירושלמי חם יחד עם הטחינה והעמבה ומזליפים שמן זית.

    באנר 1 בופה



    1 תגובות

    מיין תגובות
    1. 1

      ווואוווו מתכון נדיר נשמע נראה ומריח טובבבבב