- רדיו קול חי - -

בורי מבקר בממלכת סין • מתכון מקפיץ

משפחת הדגים מונה אלפי זנים וסוגים, מתוכם הבורי הפך ל'סלב' ולא בכדי. בשרו רך ונעים והוא (כמעט) נטול עצמות וטעמו נייטרלי יחסית, מה שהופך אותו לאורח רצוי על כל שולחן (כולל הילדים).

היום נכין פילה בורי בירקות מוקפצים באווירה סינית, וחשוב לזכור כי ההבדל בין דגה טריה לדגה קפוא הופך את כל המתכון לאנין טעם במיוחד.

פילה בורי בירקות מוקפצים

מצרכים:

2 פילטים של גד בורי ללא עצמות

לתיבול הדג:
2 כפות פסטו פטרוזליה

לירקות:
2 בצלים סגולים פרוסים
3-4 שיני שום
1 שורש פטרוזליה
2 גבעולי סלרי קצוצים
2 גזרים חתוכים לקוביות
2 קישואים חתוכים לקוביות
2 כוסות אפונה קפואה
1 כוס אפונה סינית קצוצה
10 עגבניות שרי חצויות
1 כוס שמן זית או רגיל
2 פלפל שאטה
1 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
2 1/2 כוסות מים

להגשה:
עירית או פטרוזליה קצוצה

אופן ההכנה:
מחממים כוס שמן מוסיפים את הבצלים ושיני השום ומטגנים קלות
מוסיפים את שאר המצרכים מבשלים 15 ד'
מורחים את הדג בפסטו ומניחים אותו מעל הירקות
מוסיפים מים מסביב לדג ומכסים
מבשלים 20 ד' נוספות

כמה מילים בשבח הדג הטרי
דגים טריים:
• בריאות – דגי הבריכות בריאים מדגים קפואים מאחר וקיים פיקוח על המזון שהם אוכלים.
• טעם – לדג טרי יש טעם נהדר בהשוואה לדג קפוא. מי שטעם דג טרי לא יוותר עליו יותר
• ללא טרחה – דגי בריכות טריים כמו בורי, אמנון (מושט) וקרפיון ניתן להשיג היום בקלות ואפשר לבקש מהמוכר לפרוס, לפלט, וגם שלם – מתאים לכל מתכון ולכל צורת הכנה.
• קל להכנה – דגי בריכות טריים, מאוד קלים להכנה ומשתלבים עם כל סגנונות הבישול. הרבה פעמים מספיק לתבל: במלח, פלפל, שמן זית ולימון וזהו. יש לנו דג מושלם.