סלט סטייק תאילנדי
המתכון מיועד ל – 4 מנות
המצרכים:
לסטייק:
2 סטייק עין
פלפל
ומלח גס
למרינדה:
1/4 כוס מיץ טרי
1 כף רוטב סויה
1 כף סוכר
1/4 – 1/2 כפית פתיתי פלפל אדום
3 כפות שמן
לסלט:
250 גר' גזר
1 ראש חסה חתוך לרצועות
1/2 כוס עלי נענע טריים
לקישוט:
1 כוס נבטי שעועית
1/3 כוס בוטנים קלויים
אופן ההכנה:
- מטבלים את הסטייק במלח ופלפל ומניחים בתבנית אפייה.
- בקערה בינונית או בכוס מדידה, מערבבים יחד את מיץ הלימון, רוטב הסויה, סוכר, פתיתי פלפל והשמן.
- שופכים 1/4 מכמות המרינדה על הסטייק, הופכים את הסטייק כך שיקבל כיסוי מלא. מניחים לספיגת הטעמים במשך חצי שעה.
- במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, מבשלים את הסטייק, כל צד למשך 2 – 3 דק', לדרגת מדיום רייר.
- מעבירים את הסטייק לקרש חיתוך, מכסים בנייר אלומיניום וממתינים למשך 5 – 10 דק'.
- חותכים את הסטייק לרצועות בעובי 2.5 ס"מ, וכל רצועה לחצי.
- מעבירים את רצועות הסטייק לקערה ומערבבים עם יתרת המרינדה.
- קולפים את הגזר בעזרת קולפן לרצועות דקות ומוסיפים לקערה, יחד עם החסה, ועלי הנענע ומערבבים.
- מפזרים מעל כל מנה נבטי שעועית ובוטנים.
קרוטונים לסלט בטעם עשבי תיבול
המתכון מתאים ל – 6 מנות
המצרכים:
1/2 בגט חתוך לקוביות
2 כפות עשבי תיבול איטלקיים מיובשים
2 כפיות אבקת שום
6 כפות שמן זית או חמאה מומסת
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את החמאה המומסת, אבקת השום ועשבי התיבול.
- מוסיפים את קוביות הבגט ומערבבים, עד שכל הקוביות יכוסו בחמאה מתובלת.
- שופכים שכבה אחידה של הקוביות המצופות על גבי תבנית אפייה.
- בתנור שחומם מראש ל – 200 מעלות אופים את הקרוטונים למשך 10 – 15 דק', מערבבים מדי פעם, על מנת לקבל השחמה אחידה.
- מצננים.
רוטב דבש בלסמי דל קלוריות לסלט
המצרכים:
2 כפות חומץ בלסמי
1 כף דבש
1 כף חרדל דיז'ון
1/4 כוס שמן זית כתית מעולה
מלח גס
פלפל שחור טחון
אופן ההכנה:
מערבבים את המצרכים, ומטבלים את הסלט לפי הצורך.
רוטב אשכוליות ויניגרט דל קלוריות לסלט
המצרכים:
2/3 כוס מיץ אשכוליות אדום
1 כף מיץ לימון
2 כפיות דבש
1/4 כפית טימין טרי קצוץ
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל
3/4 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
- את מיץ האשכוליות מרתיחים בסיר קטן. מבשלים על גבי אש בינונית-נמוכה עד שהוא מצטמצם לחצי, למשך כ – 10 דק'.
- מניחים את המיץ לקירור מוחלט.
- בקערה בינונית מקציפים את מיץ האשכוליות המצומצם עם כל רכיבי הרוטב למעט השמן.
- תוך כדי ערבוב, מוסיפים את שמן הזית בהדרגה, עד להטמעה מלאה של השמן ברוטב.
- מגישים מיד.