ניחוחות של שבת עולים מהמטבח, ואת מחפשת משהו טעים נוסף לכבוד השבת. מירי זורגר ויעל איבר מציעות לך, הצעה להגשה.
מצרכים
- 2 תבניות אינגליש שלעוגת כושי בחושה טחונות במעבד מזון
לקרם
- 4 כפות קקאו
- 1 1/2 כוסות סוכר
- 1/2 כוס מים
- 200 גר' מרגרינה
- 3 חלמונים
- 3 כפיות קפה נמס
- 3 כפות ליקר שוקולד
לציפוי
- 200 גר' שוקולד מריר
- 100 גר' קצפת צמחית
- 2 כפות גלוקוזה
- 1/2 כוס מים
לקישוט
- סוכריות צבעוניות וכו',
אופן ההכנה
- בשלי בסיר קקאו סוכר ומים והביאי לרתיחה
- הסירי מהאש והוסיפי מרגרינה
- ערבבי עד להמסה מלאה
- העבירי למעבד מזון והוסיפי את שאר המצרכים ועבדי למסה אחידה
- הוסיפי אל הקרם לאט את פירורי העוגה ועבדי למסה של בצק
- כדררי כדורים במשקל 30 גר וסדרי על מ גש מרופד בניר אפיה
- תקעי בכל כדור מקל של סוכריה והכניסי למקפיא לחצי שעה
הכנת הציפוי
- המיסי שוקולד וקצפת וערבבי למסה חלקה
- הוסיפי את שאר המצרכים ועבדי היטב למסה נוזלית
- אם המסה עדין מאוד סמיכה הוסיפי עוד מעט מים
- טבלי כל כדור בציפוי וטבלי בסוכריות או בכל קישוט אחר
- הניחי על נייר אפיה והקפיאי ל 10 ד'
- עטפי בשקיות צלופן והגישי