השף יוחנן למביאסי התארח אצל יואב דילאון בתכנית עניין משפחתי [1] ולימד את המאזינים מתכון למנה איטלקית טעימה במיוחד להכנה מהירה.
נסו ותהנו.
כשרות: פרווה | מס' מנות: 8 אנשים | זמן עבודה: 30 דק' | דרגת קושי: קל
המצרכים:
- 8 גמבות בצבעים שונים
- 2 כוסות פירורי לחם
- 1 בצל קצוץ לקוביות קטנות
- 1 עגבניה חתוכה לקוביות קטנות
- שליש כוס שמן זית
- 3 כפות זיתים שחורים קצוצים
- 3 כפות צנוברים או אגוזי מלך
- 3 כפות חומץ
- 2 כפות צימוקים
- 1 כף של פטרוזיליה
- כפית סוכר
- מעט מלח
אופן ההכנה:
- לחתוך את הגמבות לחצי לאורך ולנקות מבפנים את כל הגרעינים.
- לערבב את כל המצרכים ולהכניס לתוך חצי הגמבה הנקיה.
- להניח בתבנית ולמרוח קצת שמן זית מלמעלה.
- לאפות בתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך כ-15 דקות ולהוציא.
- להגיש חם או בטמפרטורת החדר.
- ניתן להוסיף בצד הגמבה אורז או קינואה.
לנוחיותכם, תוכלו גם להאזין למתכון כפי ששודר בתכנית.