- רדיו קול חי - -

טריקולד עשיר פרווה וחלבי

בחג השבועות מוצרי החלב שולטים ביד רמה, למרות זאת ברוב הבתים נערכת לפחות סעודה אחת בשרית.
כאן מגיעה הדילמה בבחירת קינוח פרווה שיהיה מרשים, חגיגי, וגם שלא ירגישו שהוא פרווה. בקיצור טריקולד. שוקולד, קפה ווניל, טעם עשיר בשילוב אלכוהול שמטשטש את כל טעמי הפרווה.

זמן עבודה: 35 דק' דרגת קושי: בינוני כשרות: פרווה כמות: 8-10

מצרכים לשכבה הראשונה – גנאש שוקולד:

200 גר' פרלינים שוקולד (לפחות 54% מוצקי קקאו)
200 גר' קצפת צמחית (או שמנת מתוקה לגרסה חלבית)

מכינים את הגנאש:

מחממים דקה במיקרוגל את השוקולד והקצפת, מערבבים ומכניסים ל-50 שניות נוספות במיקרו, עד לקבלת קרם חלק ללא גושים.
מוסיפים לשוקולד שליש כוס מהטעם הרצוי: ויסקי, ליקרים שונים, מחית פרי וכדו'.
מעבירים את השוקולד לשקית זילוף, חותכים בקצה ומזלפים לכוסות בגובה של כס"מ וחצי / שליש כוס. מנערים בעדינות את הכוס ליצירת גובה אחיד של השוקולד ומעבירים למקרר להתקשות.

מצרכים לשכבה השנייה – קרם קפה:

300 גר' קצפת צמחית (או שמנת מתוקה לגרסה חלבית)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
3 כפות קפה נמס לפי הטעם
אלכוהול

מכינים את קרם הקפה:

טורפים ביד בערבוב עדין עד לגיבוש המסה, מזלפים את הקרם לכוסות עם גנאש השוקולד שהתקשה, עד לגובה של כס"מ וחצי נוספים / שליש כוס.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר להתקשות.

מצרכים לשכבה השלישית – קצפת:

300 גר' קצפת צמחית (או שמנת מתוקה לגרסה החלבית)
1 חב' פודינג וניל
1/3 כוס אלכוהול
1/2 כוס מים

מכינים את הקצפת:

מכניסים את כל המצרכים, כולל הנוזלים לקערת המיקסר.
מקציפים עד לקבלת קצף יציב ואוורירי, מתחילים את ההקצפה במהירות נמוכה כדי לתת לחומרים להתגבש.
כשהקצף מוכן מכניסים לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים לכוסות עם הגנאש והקרם.

לקישוט: פניני שוקולד מנומרות.

למדור מתכוני הוידאו עם השפים של 'קול חי' – לחצו כאן [1].