- רדיו קול חי - -

עוד לפני שיצאה ההוראה הרשמית: אנשי 'בני תורה' מתגייסים לסייע לש"ס

בעוד טובי הספינולוגים מהמחנות השונים עסוקים בהנפצת מידעים בדבר תמיכה אפשרית של אנשי 'בני תורה' במפלגת 'יחד' של אלי ישי, או הימנעות מהצבעה – מתברר שבשטח העובדות מלמדות על מציאות אחרת.

לאתר 'קול חי' נודע, כי גדולי ראשי הישיבות הנמנים של מחנה 'בני תורה' ובהם: ראש ישיבת פוניבז' הגר"ש מרקוביץ, ראש ישיבת חדרה הגר"י ארנברג ועוד, העבירו מסר לתלמידיהם, כי הפור נפל ויש לסייע לתנועת שס בהבאת מצביעים לקלפי. המסר הגיע בתום שיחות ודיונים בהם נבחנו האפשרויות השונות, החל מהימנעות, פתק לבן וההבנה שלהם הייתה, שיש לפעול ולהצביע עבור רשימת ש"ס. את דעתם הם העלו בפני הגר"ש אוירבך, ואף נימקו והסבירו את הסיבות שהובילו אותם לדעה הזו.

במסגרת השיחות, נערכו מפגשים בין נציגי שס מהדרג הרבני הבכיר לנציגי ראשי הישיבות, וכן בין הדרג העסקני בשס, לעסקנים של 'בני תורה'. בשיחות גובשו מסמכי הבנות וסיכומים על הנקודות העיקריות והמשמעותיות ובראשם חוק הגיוס, סיכומים שיאפשרו את תמיכת 'בני תורה' בש"ס.

על פי אחד הדיווחים, בהגיעו לכנס בארנה, נשאל הגאון רבי אשר דויטש על ידי קבוצת בחורים – מה עליהם להצביע? והוא השיב: מצביעים שס!

על פי הסיכום הראשוני, כבר הערב (ראשון) במהלך העצרת הגדולה בארנה בירושלים, אמורה הייתה לצאת ההוראה הברורה בעניין ההצבעה, אלא שברגע האחרון החלו גורמים שונים להפעיל לחצים אדירים על מנת למנוע את המהלך. הלחצים הגיעו מכיוון אנשי סאטמר, שמבקשים שאנשי 'בני תורה' לא יצביעו כלל, ומצידם מוכנים להבטיח סיוע נדיב למוסדות התורה.

מנגד גם אנשי יחד של אלי ישי לא טמנו ידם בצלחת והפעילו לחצים על מנת שיצביעו לרשימתם, או לכל הפחות יימנעו מהודעה רשמית על תמיכה בשס. נציגי יחד הבכירים ביותר נפגשו עם אנשי הגר"ש אוירבך והציגו הצעות והתחייבויות על פעילות בעניין חוק הגיוס ונושאים נוספים, על מנת לגייס תמיכה.

לאתר 'קול חי' נודע, כי ברגע האחרון נדחתה ההכרזה הרשמית והגר"ש אוירבך סיכם עם ראשי הישיבות שתמכו והובילו את מהלך התמיכה בש"ס, שיגיעו אליו לאחר הכנס על מנת לסכם את הדברים.

על פניו ואם לא יהיה שינוי של הרגע האחרון, נראה כי כלל אנשי מחנה 'בני תורה', שהיו בשר מבשרה של דגל התורה, יצביעו הפעם ש"ס. עבור חלק מהם זה לא יהיה פעם ראשונה. כזכור בהקמת תנועת ש"ס ע"י מרן הגר"מ שך זצ"ל, עוד טרום הקמת דגל התורה, הצביעו רבים מהציבור הליטאי לתנועת ש"ס.