תחרות פורים • עוגת שמרים במלית שוקולד – ליאורה, אלעד

    ליאורה No Comments on תחרות פורים • עוגת שמרים במלית שוקולד – ליאורה, אלעד

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    חומרים ל- 2 עוגות:
    550 גרם קמח מנופה
    25 גרם שמרים טריים (חצי קובייה)
    100 גרם סוכר
    120 גרם חמאה רכה
    2 ביצים
    150 מ"ל חלב
    ¼ כפית מלח
    ½ כפית תמצית וניל איכותית

    למלית:
    100 גרם שוקולד חלב
    100 גרם שוקולד מריר
    150 גרם חמאה קרה
    3 כפות גדושות של אבקת קקאו
    3 כפות אבקת סוכר
    1 ביצה
    3 כפות ברנדי

    לסירופ סוכר:
    150 גרם סוכר
    150 מ"ל מים
    ½ כפית תמצית וניל איכותית
    2 כפות רום/ ברנדי

    אופן ההכנה:
    1. יוצקים את החלב לקערת המיקסר עם וו לישה, מפוררים את השמרים. מוסיפים קמח, ביצים, סוכר, תמצית וניל ומלח.
    2. אחרי 3 – 4 דקות של לישה איטית במהירות נמוכה מוסיפים את החמאה הרכה.
    3. מגבירים את המהירות ולשים עוד 2 דקות.
    4. מוציאים את הבצק לקערה או תבנית מקומחת קלות, משטחים ומכסים בניילון נצמד או מגבת. יוצרים מהבצק ריבוע, על מנת שהרידוד יהיה יותר קל.
    5. מעבירים למנוחה במקרר לפחות 4 שעות (רצוי לילה לפני הכנת העוגות).
    6. מכינים את הקרם: בקערה מעל אמבט מים חמים ממיסים את השוקולד והחמאה ומערבבים לקבלת משחה חלקה.
    7. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שנטמעת לגמרי ומתקבל קרם שוקולד.
    8. מנפים את אבקת הקקאו ואבקת הסוכר ומוסיפים אותם למשחת השוקולד. מוסיפים את הביצה והברנדי ומערבבים היטב.
    9. מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים ל- 2 חלקים. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 3.5 מ"מ.
    10. מורחים שכבת קרם שוקולד על הבצק המרודד ומגלגלים.
    11. חוצים את הגליל במרכזו ומבריגים לצורת בורג אחד על השני. מגלגלים כל חלק לגליל. מניחים בתבנית.
    12. מחממים תנור ל- 185 מעלות.
    13. מתפיחים כ- 35 – 40 דק' עד שהבצק הכפיל את נפחו.
    14. מכניסים את העוגות לתנור, מנמיכים את חום התנור ל- 170 מעלות ואופים כ- 35 – 40 דקות.
    15. בינתיים מכינים סירופ סוכר: בסיר מבשלים מים וסוכר עד לבעבוע. מצננים מעט.
    16. כשהעוגה יוצאת מהתנור מורחים עליה סירופ סוכר.
    20150213_162417

    20150213_115317

    20150213_151035



    0 תגובות