מעבר לאתר המותאם




1

תחרות פורים • צמת קראנץ במלית אגוזים – יפי, אשדוד

יפי 5 Comment on תחרות פורים • צמת קראנץ במלית אגוזים – יפי, אשדוד
18:31
25.11.20
איתי גדסי No Comments on גשר בין דתי: מרן הראש"ל נפגש עם בני משפחתו של מלך בחריין

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות מוקלטות

גם בפייסבוק

היום ברדיו

[daily-schedule schedule=1]

פוסטים אחרונים

תגיות

צמת קראנץ במלית אגוזים – יפי, אשדוד

מאז ומתמיד כשאני משתמשת במוצרי שימרית ההצלחה מדברת בעד עצמה, והאפיה נהפכת לחויה גם כאן, כשמוצרי שימרית היו חלק מרכזי בעבודתי הרי התוצאות לפניכם….
המוטו שמלווה אותי בעשיית הבצק: לתת לבצק אהבה והוא מחזיר לך מחמאה!

החומרים לבצק:
1/2 ק"ג קמח
25 גרם שמרים מחברת "שמרית"
3/4 כוס סוכר
2 ביצים
1 כוס מים פושרים
250 גר' חמאה / מרגרינה
גרדת לימון
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל

החומרים למילוי:
150 גר' אגוזי לוז קלויים טחונים
150 גר' סוכר
1/4 כפית קינמון
גרדת תפוז
5 בסקוויטים טחונים
2 חלבונים
לערבב את כל החומרים .

אופן הכנת הבצק:
ערבבי את השמרים עם כוס מים פושרים .
הכניסי את הקמח ומעליו את יתרת החומרים לקערה.
ערבלי בוו הלישה במהירות נמוכה השהי את הבצק למשך 5 דק'.
החליפי את וו הלישה בגיטרת הלישה, המשיכי לעבד את הבצק עוד 5 דק'. עד לקבלת בצק אחיד שנפרד מדפנות הקערה, עטפי את הבצק בניילון נצמד והכניסי למקרר למשך לילה שלם.
אופן ההכנה:
חלקי את הבצק ל-3 חלקים, רדדי מכל חלק עלה מלבני בגודל של כ- 30/20 ס"מ , הניחי במרכז כשליש מהמילוי.,את צידי הבצק חתכי לרצועות אלכסוניות באורך של כ 7 – ס"מ (תמונה 1) . הצליבי את הרצועות מימין לשמאל ומשמאל לימין לסרוגין ( תמונה 2 ). הניחי בתבנית מאורכת ( תמונה 3 ).
מרחי חלמון ביצה, אפי בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, בתום האפיה מרחי את העוגה בריבת משמש מדוללת במעט מים ופזרי ברס אגוזי לוז מקורמלים.

P1060987

DSC_5828

DSC_5804

DSC_5823

DSC_5816

DSC_5812

DSC_5811

DSC_5827

DSC_5824



5 תגובות

מיין תגובות
  1. 5

    איזה השקעה !!!!!
    יש לך את זה
    מגיע לך לנפוש !

  2. 2

    מדהים!
    הפתיעה אותי העובדה שלא צריך להמיס את הקוביה של שמרית במים. רק בגלל שחשבתי שזה מסובך פחדתי להשתמש. אחרי שאני רואה את התוצאות המדהימות כאן, אני מוכנה לנסות. אולי תשלחו גם לי מארז? 🙂