תחרות פורים • מאפה שמרים וגבינות – חני, חיפה

    חני No Comments on תחרות פורים • מאפה שמרים וגבינות – חני, חיפה
    12:46
    19.04.24
    אבי יעקב No Comments on הלכה למעשה: מרן הגאב"ד הגר"מ גרוס בדרשת שבת הגדול | צפו

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    מאפה שמרים וגבינות – חני, חיפה

    בצק:
    1 ק" קמח
    1/3 כוס סוכר חום
    1 קוביית שמרית
    2.5-3 כוסות מים –(לפי הצורך)
    2 כפיות מלח
    1 ביצה
    2 כפות שמן זית
    אופן הכנה:
    להכניס לקערה את הקמח, שמרים, מים וסוכר וללוש, להוסיף מלח, ביצה ושמן וללוש עד לקבלת בצק רך ונעים לעבודה.
    להכניס למקרר ל-שעתיים לפחות, עדיף לילה.
    לחלק ל-15 חלקים שווים ולהניח להתפחה נוספת.

    מילוי:
    1 בצל סגול
    1 בצל לבן
    4 גבעולי בצל ירוק
    5 כפות שמן זית
    250 גר' גבינה לבנה 5%
    1 חב' גבינה מלוחה מגוררת
    מלח, פלפל שחור
    אופן הכנת המילוי:
    לקצוץ את הבצלים ולטגן בשמן, לצנן.
    להוסיף גבינות מלח ופלפל שחור .

    לרדד כל חלק למלבן 8ס"מ/25 ס"מ, למלא 2-3 כפות מהמילוי במרכז ולגלגל.
    להבריש בביצה/ומים ולפזר שומשום שחור ולבן בנדיבות.
    לאפות בחום גבוה 230-250 מעלות כ-15 דקות.
    לאחר האפייה להבריש מעט שמן זית מעל המאפים.
    להגיש עם גבינות שמנת וליהנות…………….. בתאבון!
    IMG_0960

    IMG_0962

    IMG_0966

    IMG_0969

    IMG_0977

    IMG_0981

    IMG_0987

    IMG_0998

    IMG_1011

    IMG_1014

    IMG_1022

    IMG_0954

    IMG_0959



    0 תגובות